Iš dangaus kai kur pabiro ledukai: pastatė ir nedidelį senį besmegenį

  • Teksto dydis:

Šeštadienį kai kuriuos tautiečius nudžiugino iš dangaus iškritusi kruša. 

„Mūsų šalis šiandien papuolė į ciklono užnugarį, o jame – plūsta nešiltas oras, vyrauja trumpi lietūs, kai kur iškrenta net kruša (gali ir perkūnija sugriaudėti). Apie ledukus iš dangaus praneša pajūris, Šilalės rajonas, Kaunas ir kitos šalies vietovės“, – rašoma „Orai ir klimatas Lietuvoje“ feisbuko paskyroje.

Portalas kauno.diena.lt šeštadienio popietę skelbė, kad kai kur Kaune iškritusi kruša suteikė džiaugsmo vaikams.

„Vaikas tryško džiaugsmu, kad pasnigo. Iš džiaugsmo sukdamasis ratu klausė, ar galės statyti besmegenį“, – apie sūnaus emocijas pasakojo Raudondvario plente gyvenanti skaitytoja Eglė.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad didžiojoje šalies dalyje dėl lietaus valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis drėgnos, tik šiaurės rytų ir pietų Lietuvoje jos daugiausia sausos.

Šeštadienį vidurio ir rytų Lietuvoje nedidelis lietus, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 6 iki 9 laipsnių šilumos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ateinančią naktį vietomis numatomi trumpi krituliai, daugiausia lietus. Pūs šiaurės vakarų, vakarų, 7-12 metrų per sekundę vėjas. Žemiausia oro temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, pajūryje nuo 5 iki 7 laipsnių šilumos.

Sekmadienį dieną žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas pūs šiaurės vakarų, vakarų, pereinantis į pietvakarių, 5-10 metrų per sekundę. Temperatūra bus 6-11 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: krušaoraioro sąlygosšalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių