D. Valys antikorupcijos komisiją skundžia etikos sargams

Generalinis prokuroras Darius Valys informacijos apie ikiteisminius tyrimus reikalaujančią Seimo Antikorupcijos komisiją skundžia parlamento Etikos ir procedūrų komisijai.

„Besiklostanti situacija, kai Seimo nariai siekia sužinoti konkrečių ikiteisminių tyrimų duomenis ir mėgina perimti prokurorų proceso veiklos kontrolės funkcijas yra netoleruotina“, - prokuratūros pranešime cituojamas D. Valys.

Jis informavo atsisakęs suteikti Antikorupcijos komisijai prašomą informaciją, nes ši viršija įgaliojimus.

„Antikorupcijos komisija, reikalaudama detalių duomenų apie konkrečius ikiteisminius tyrimus bei išsakydama nuomonę dėl kai kurių asmenų procesinės padėties ir konkrečių ikiteisminių tyrimų baigties, pažeidžia Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtintą prokurorų nešališkumo, nepriklausomumo ir ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo principus ir viršija Seimo statutu ir Antikorupcijos komisijos įstatymu jai nustatytus įgaliojimus“, - rašoma pranešime.

Seimo Antikorupcijos komisija praėjusią savaitę į posėdį kvietė D. Valį, prašydama pateikti informaciją apie kai kuriuos ikiteisminius tyrimus. Komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis po posėdžio žurnalistams tvirtino, jog atsakymų į rūpimus klausimus neišgirdo, ir kai kurie komisijos nariai dėl to pasipiktino.

Generalinis prokuroras trečiadienį vėl kviečiamas į Antikorupcijos komisijos posėdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
vaiksciojanti MUMIJA!!!!!!!!!!!!!!!PEDOFILU GYNEJAS!!!!!!!!!!!!!!!

siaip

siaip portretas
Idomu kas jam liepe,tai padaryti?

Na

Na portretas
Per vėlai sumąstė, nes tai komisijai beliko mėnuo laiko gyvuoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių