D. Nausėdienė: moterims turime suteikti galimybę rinktis ne abortą

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė sako pasigendanti į krizę patekusioms moterims galimybės rinktis ne abortą, o išsaugoti vaiko gyvybę.

Interviu naujienų portalui delfi.lt ji teigė, kad šeimai sudėtingais atvejais „turi būti suteikiamos alternatyvos“, suteikiama psichologinė, socialinė pagalba, o jei šeima jaučia nepriteklių – ir ekonominė parama.

„Radikalus reikalavimas – tik abortas, kaip vienintelė alternatyva moteriai, man iš principo nėra priimtinas. Aš manau, kad moteris turi turėti alternatyvą, turi turėti galimybę pasirinkti ir išsaugoti tą gyvybę, jeigu nori ją išsaugoti arba jeigu abejoja. Statistikos rodikliai rodo, kad 50 proc. moterų nesirinktų aborto, jeigu būtų kitokios aplinkybės. Tai reiškia, kad mes galime šitiek žmonių išgelbėti, ir ne pastūmėti nei į psichologines, nei į fizines negandas“, – tvirtino D. Nausėdienė.

Statistikos rodikliai rodo, kad 50 proc. moterų nesirinktų aborto, jeigu būtų kitokios aplinkybės.

Prezidento Gitano Nausėdos sutuoktinė taip pat sakė iš esmės pritarianti dirbtiniam apvaisinimui.

„Mano domėjimosi lauke toks klausimas tiesiog dar neatsidūrė. Bet aš manau, kad dirbtinis apvaisinimas toms poroms, kurios negali susilaukti vaikų, yra rimta pagalba, žmonės išgyvena milžiniškas kančias ir, jeigu mes galime padėti tėvams sulaukti vaikų, tai yra gražus humanistinis darbas“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moteris

Moteris portretas
Moterys turi teisę turi rinktis ką norį.Joms nurodyti niekas neturi teisės.

pu

pu portretas
dar viena nupezus bobelka aiskina ka man daryti tegul duoda algas normalias kad nereiketu badauti tada ir vaiku gimstamumas bus geras

kl

kl portretas
Nereikia išradinėti dviračio,jis seniai išrastas.Kai šalyje bus gerai apmokamas darbas,kai pragyvenimo lygis bus toks,kad nereikės raustis po konteinerius ir humanas,tada bus galima kalbėti apie gimstamumo skatinimą.Užauginti vaiką yra didelis ir atsakingas darbas ir ar gimdyti ar ne,turi teisę spręsti tik pati moteris.Ne davatkų reikalas moralizuoti,kada nieko nepadaryta tų žmonių labui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių