D. Beinoravičius atsiėmė kandidatūrą į Duomenų apsaugos inspekcijos vadovus

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrės Mildos Vainiutės teiktas kandidatas į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) vadovus Darijus Beinoravičius atsiima savo kandidatūrą, pranešė Teisingumo ministerija.

„Esu dėkingas premjerui ir ministrei už išreikštą pasitikėjimą mano asmeniu ir mano kompetencija. Tačiau dėl tam tikrų subjektyvių interpretacijų žiniasklaidoje bei mano noro kuo greičiau užkirsti kelią galimoms spekuliacijoms šia tema, tikiuosi, kad mano atsisakymas vadovauti inspekcijai išsklaidys bet kokį nepagrįstą šešėlį nuo mane į šias pareigas teikiančių institucijų“, – ministerijos pranešime spaudai teigė D. Beinoravičius.

Kaip skelbta anksčiau, D. Beinoravičių M. Vainiutė teikė nepaisant to, kad šis konkurse į inspekcijos vadovus surinko mažesnį balų skaičių, nei jo konkurentė Dijana Šinkūnienė, šiuo metu laikinai vadovaujanti inspekcijai.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius, Lietuvos mokslo tarybos narys į inspekcijos vadovus siūlytas ministrės teikimu.

D. Beinoravičius anksčiau dirbo su M. Vainiute MRU, taip pat prezidento Valdo Adamkaus patarėjų komandoje.

Ministerija nurodo, kad M. Vainiutė atsisakė į vadoves teikti ilgametę inspekcijos vadovo pavaduotoją, nurodydama, kad dėl jos darbo sulaukta skundų, o institucijos veiklos rezultatai nėra geri, kolektyvas susiskaldęs.

D. Šinkūnienė beveik pusmetį ėjo inspekcijos vadovės pareigas, kai atsistatydino buvęs vadovas Algirdas Kunčinas.

„Tačiau per šį laikotarpį jai nepavyko pademonstruoti, kad jai vadovaujant inspekcijoje galimi spartūs teigiami pokyčiai“, – teigiama pranešime.

Į VDAI vadovo pareigas surengtos dvi atrankos, abiejose sulaukta dviejų kandidatų.

M. Vainiutė sako buvusį kolegą į pareigas siūliusi, nes neturėjo jokių abejonių dėl D. Beinoravičiaus tinkamumo.

„Tačiau gerbiu jo apsisprendimą. Negaliu neatsižvelgti į jo pateiktus motyvus. Tikiu, kad šis jo žingsnis bei viešojoje erdvėje pateikti vertinimai nesukels neigiamų pasekmių jo karjeros siekiams ateityje. Į atsakingas pareigas teikiau pretendentą, su kuriuo teko kartu dirbti, kurį asmeniškai pažinojau ir kurio žinios bei kompetencija nekėlė jokių abejonių“, – pažymėjo ministrė M.Vainiutė.

Ministerija žada inspekcijos vadovo paieškas tęsti toliau. Inspekcijos vadovą Vyriausybė skiria teisingumo ministro teikimu.

Šią savaitę „Kauno diena“ rašė, kad liepos viduryje Teisingumo ministerijoje vyko atranka į ministerijai pavaldžios Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) vadovo postą. Iš pradžių dokumentus dalyvauti atrankoje pateikė keturi kandidatai, bet dalyvavo tik du – laikinai VDAI vadovaujanti Dijana Šinkūnienė ir M. Romerio universiteto Viešosios teisės instituto profesorius Darijus Beinoravičius.

Valdininkė surinko net 8,6 balo iš 10, o profesoriaus žinios buvo įvertintos ganėtinai kukliai – vos 6,6 balo. Jei tai būtų, sakykime, konkursas stojant į aukštąją mokyklą, D. Beinoravičius būtų nepakviestas studijuoti – reikalavimų kartelė siekė mažiausiai 7 balus.

Profesoriaus žinių stoka teisingumo ministrei Mildai Vainiutei buvo ne kliūtis būtent D. Beinoravičių pasirinkti kandidatu į VDAI vadovus – neseniai į politikos vandenis įčiuožusi pedagoginį bei teisinį išsilavinimą turinti valdininkė Vyriausybei siūlo jį skirti penkerių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių