D. A. Barakauskas savo pavaldinio darbo kol kas nevertina

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas jo patarėjui Ervinui Raistenskiui nepalankią etikos sargų išvadą vertins su ja išsamiai susipažinęs, BNS sakė ministro patarėjas viešųjų ryšių klausimais Valdas Kaminskas.

Šiuo metu dėl ligos nedarbingumo lapelį turintis ministras, pasak V.Kaminsko, oficialiai dar nėra gavęs Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados, kurioje konstatuojama, kad E.Raistenskis nusižengė įstatymui, dalyvaudamas ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita darboviete - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Šią savaitę VTEK nusprendė, kad E.Raistenskis nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytos prievolės vengti interesų konflikto.

"Komisijai taip pat kelia abejonių E.Raistenskio įsidarbinimas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) per tokį trumpą laiką, t.y., praėjus aštuonioms dienoms nuo pareigybės įsteigimo", - teigiama VTEK pranešime.

"Ministerija šiuo metu dar nėra gavusi jokio oficialaus rašto, kitaip tariant yra paskelbta konstatuojamoji rašto dalis, bet paprastai būna ir motyvacinė dalis (...). Kol kas ministerija būtų linkusi susilaikyti nuo komentarų, tuo labiau, kad ministras, kaip politinės partijos atstovas, šiuo metu yra apsirgęs", - BNS sakė V.Kaminskas.

Vidaus reikalų ministras D.A.Barakauskas ketvirtadienį ir penktadienį turi nedarbingumo lapelį, jis dėl nugaros skausmo ketvirtadienį paguldytas į Santariškių klinikas.

E.Raistenskis yra laimėjęs Vidaus reikalų ministerijos skelbtą konkursą kanclerio pareigoms eiti. Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad asmenys, pripažinti pažeidusiais šio įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

V.Kaminsko teigimu, kol kas dar negauta Specialiųjų tyrimų tarnybos išvada dėl E.Raistenskio tinkamumo eiti kanclerio pareigas.

Atsižvelgusi į E.Raistenskio paaiškinimą, kad iki tarnybinės etikos sargų sprendimo priėmimo dienos jis pats atsistatydino iš FNTT vyriausiojo specialisto pareigų, komisija nepasisakė dėl šių bei vidaus reikalų ministro patarėjo pareigų nesuderinamumo. E.Raistenskis FNTT dirbo pagal darbo sutartį antraeilėse vyriausiojo specialisto pareigose.

E.Raistenskį tarnybinės etikos sargams apskundė opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija. Liberalai įžvelgė interesų konfliktą dėl to, kad vidaus reikalų ministro patarėjas E.Raistenskis darbą Vidaus reikalų ministerijoje derino su pareigomis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje, kuri pavaldi ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių