Buvęs Pravieniškių pataisos namų vadovas prašo panaikinti pastabą

Buvęs Pravieniškių pataisos namų direktorius Dainius Sušinskas prašo teismo panaikinti jam dirbant skirtą tarnybinę nuobaudą – pastabą.

Tarnybinė nuobauda D. Sušinskui buvo skirta šiemet balandį dėl įvykio, kuomet neteisėtai anksčiau laiko buvo paleistas bausmę atliekantis nuteistasis.

D. Sušinsko skundą antradienį išnagrinėjo Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Vyras iš Vilkaviškio rajono buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme atvirojoje kolonijoje už tai, kad neblaivus automobiliu partrenkė ir mirtinai sužalojo pėsčiąją. Vairuotojas buvo daug kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Į laisvę jis turėjo išeiti 2019 metų rugpjūčio 11 dieną. Tačiau Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus D. Sušinsko įsakymu buvo paleistas lygiai metais anksčiau – 2018 metų rugpjūčio 11-ąją.

Pataisos namų vadovo teigimu, įvyko žmogiškoji klaida.

Šios klaidos nebegalima ištaisyti ir nėra jokių teisinių būdų buvusį kalinį grąžinti atgal į koloniją.

„Pareigūnai buvo prispausdinę dokumentų su 2015 metų data ir ant senesnio dokumento įrašė sulaikymo datą, bet ne metus, tik mėnesį ir dieną. Bet šios klaidos nebegalima ištaisyti ir nėra jokių teisinių būdų buvusį kalinį grąžinti atgal į koloniją“, – nuteistojo paleidimo priežastis žiniasklaidai yra aiškinęs D. Sušinskas.

Po tyrimo Kalėjimų departamentas nusprendė, kad D. Sušinskas turėjo užtikrinti nuteistųjų paleidimo iš įstaigos teisėtumą, bet jis netinkamai kontroliavo pavaldžius pareigūnus ir darbuotojus, dirbančius įskaitos srityje.

D. Sušinskas sako, kad pagal nustatytą tvarką, nuteistųjų paleidimo iš įstaigos pažymėjimus ruošdavo atsakingi įstaigos skyriaus darbuotojai, jie privalėjo sutikrinti visus paruoštuose dokumentuose esančius nuteistųjų duomenis, o po to šie dokumentai patvirtinimui buvo pateikiami Įskaitos skyriaus viršininkui ir jam.

Buvęs Pravieniškių pataisos namų vadovas sako, kad neturėjo pagrindo abejoti Įskaitos skyriaus teiktų duomenų pagrįstumu.

Kalėjimų departamentas nesutinka su D. Sušinsko skundu, nes turėjo nustatytas pareigas, aplaidžiais, nerūpestingais veiksmais padarė pažeidimą, netinkamai kontroliavo pavaldžių pareigūnų veiklą. Departamentas prašo skundą atmesti.

Šiemet gegužę iš Pravieniškių pataisos namuose įvyko dar vienas incidentas – pabėgo du 24-erių ir 46-erių nuteistieji. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad jie iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino metaliniu pjūklu išpjovę lango grotas ir perlipę per įstaigos tvorą.

Jaunesnysis nuteistasis rastas jau kitą dieną Kaune, o vyresnis bėglys – dar po dienos Pakruojo rajone.

Po šio įvykio D. Sušinskas ir dar keli vadovaujančias pareigas užimantys asmenys buvo nušalinti nuo pareigų. Liepos viduryje D. Sušinskas buvo grąžintas į darbą, tačiau nuspręsta jam siūlyti eiti kitas pareigas. Netrukus pataisos namų vadovas pateikė prašymą dėl atleidimo iš tarnybos.

Pravieniškių pataisos namams – atvirai kolonijai laikinai vadovauja Gintautas Šarauskas.

Teismas sprendimą skelbs rugpjūčio 31 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Senai reikejo varyt is darbo Arkli zinot ka tai reiskia.

1

1 portretas
Cia juk ne vadovas kaltas, jis niekada nera kaltas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių