Belgijos pilietei – „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Lietuvos ambasadoje Belgijoje Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklu „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ apdovanojo Belgijos pilietę Franciną Baeten Van den Brande, Belgijos ir Lietuvos draugystės asociacijos Flandrijoje steigėją ir vadovę.

„Esame dėkingi jums už pasiaukojimą ir meilę Lietuvai, kuri yra geriausias ilgalaikės draugystės ir solidarumo tarp mūsų šalių pavyzdys“, – įteikdamas apdovanojimą sakė ministras.

Belgijos ir Lietuvos draugystės asociacijos vadovės dėka Diufelyje jau 15 metų kasmet švenčiama Lietuvos Nepriklausomybės – Vasario 16-osios – šventė yra graži tradicija, suburianti lietuvius ir Lietuvos draugus bei garsinanti mūsų šalies vardą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Tas gerumas, kurį jūs dalijate mūsų vaikams, mokykloms ir ligoninėms kuria gražesnę ir stipresnę Lietuvą bei tvirtus santykius tarp Lietuvos ir Belgijos žmonių“, – sakė L.Linkevičius.

Francina Baeten Van den Brande su lietuviais susipažino 1993 m., kai į Belgijos Diufelio miestą koncertuoti atvyko vilniečių folkloro grupė „Jievaras“. Nuo tada užsimezgė jos glaudūs ryšiai su Lietuva.

Belgijos pilietė įsteigė ir jau 20 metų vadovauja Belgijos ir Lietuvos draugystės asociacijai Flandrijoje, Diufelio mieste. Ji kasmet organizuoja pagalbos teikimą mokykloms ir ligoninėms įvairiuose Lietuvos miestuose – Kaune, Zarasuose, Panevėžyje, Krikštėnuose, Dusetose, Anykščiuose, Šiauliuose, Vilniuje, Širvintose, Ukmergėje, Prienuose, Visagine.

Pagalba teikiama iš kasmet organizuojamų kalėdinių labdaros mugių metu surinktų lėšų. Draugystės grupė taip pat rengia vasaros stovyklas vaikams iš Lietuvos vaikų namų.

Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ teikiamas nuo 2010 metų. Šiuo ženklu yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai ir organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių