Baltijos gynybos koledžui vadovaus Estijos deleguotas komendantas

  • Teksto dydis:

Latvijos deleguotą komendantą gen. mjr. Andį Dilaną, vadovavusį Baltijos gynybos koledžui nuo 2016 metų, pakeitė brg. gen. Ilmaras Tammas, kuris iki paskyrimo vadovavo Baltijos gynybos koledžo Jungtinio vadovavimo ir štabo karininkų kursui.

Penktadienį Tartu, Estijoje, vykusioje Baltijos gynybos koledžo (BALTDEFCOL) komendanto pasikeitimo ceremonijoje dalyvavo krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas ir Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkas gen. mjr. Gintautas Zenkevičius.

Dėkodamas gen. mjr. A. Dilanui už ketverius vadovavimo koledžui metus, krašto apsaugos viceministras V. Umbrasas įteikė Lietuvos krašto apsaugos ministro dovaną. Gynybos štabo viršininkas gen. mjr. G. Zenkevičius, kaip teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime, įteikė dabar jau buvusiam komendantui Lietuvos kariuomenės vado medalį.

Baltijos gynybos koledžas yra bendra Lietuvos, Latvijos ir Estijos operacinio ir strateginio lygmens karininkų rengimo bei civilių tarnautojų mokymo įstaiga, įsikūrusi Tartu, Estijoje.

Baltijos gynybos koledžas yra bendras trijų Baltijos šalių projektas, įsteigtas padedant NATO sąjungininkams. Šis koledžas vertinamas daugelyje NATO šalių, todėl tobulintis į šį koledžą siunčiami ne tik Baltijos šalių, bet ir kitų valstybių karininkai. Lietuva taip pat finansuoja Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos studentų mokymąsi koledže.

Krašto apsaugos ministerija primena, kad 2004-2007 m. koledžui vadovavo brigados generolas Algis Vaičeliūnas, 2012-2016 m. – generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras. Šio koledžo vadovai skiriami rotacijos tvarka trijų Baltijos valstybių (Lietuvos, Latvijos, Estijos).

Didžioji dalis Lietuvos karinių dalinių vadų yra baigę įvairius Baltijos gynybos koledžo kursus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių