Baltarusijos pasienyje baigiami tvoros įrengimo pirmojo etapo darbai

  • Teksto dydis:

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės vadovaujamai Fizinio barjero prie sienos su Baltarusija projekto priežiūros komisijai bendrovės „EPSO-G“ atstovai pirmadienį pristatė projekto eigą.

Jau artimiausiu metu darbai bus baigti svarbiausiuose maždaug 100 kilometrų ilgio projekto pirmojo etapo ruožuose – netoli Druskininkų, A. Barausko ir Adutiškio pasienio užkardų. Šiuose ruožuose montuojami paskutiniai tvoros segmentų kilometrai, įrengiami pasieniečiams prie valstybės sienos ženklų prieiti leidžiantys varteliai, atliktų darbų kokybę vertina techninės priežiūros specialistai, sakoma pranešime.

Bendras pasienyje su Baltarusija įrengto koncertinos užtvaro ilgis praėjusią savaitę viršijo 320 kilometrų, taip pat jau įrengta daugiau nei 220 kilometrų tvoros segmentų. Įgyvendinant projektą buvo atnaujinta daugiau nei 40 kilometrų anksčiau pasienyje įrengtos tvoros.

„EPSO-G“ nuotr.

Visas maždaug 500 kilometrų ilgio fizinis barjeras pasienyje su Baltarusija bus įrengtas iki rugsėjo. Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 kilometrai. Daugiau nei 100 kilometrų valstybės siena eina upių ir ežerų krantais, kur fizinis barjero įrengimas nenumatytas.

Fizinio barjero statybų aikštelėse šią savaitę dirba maždaug 800 „EPSO-G“ sutelktų rangovų darbuotojų, šios bendrovės naudoja daugiau nei pusantro šimto technikos vienetų: poliakalių, ekskavatorių, krautuvų, traktorių, kėlimo platformų ir kitų įrenginių. Vis dar yra vandeningų, sunkiai privažiuojamų vietų, kuriose planuojama darbus tęsti esant tinkamoms sąlygoms. Fizinis barjeras pasienyje kasdien pailgėja maždaug 3–4 kilometrais.

Įrengiant fizinį barjerą prie pat valstybės sienos su Baltarusija, pirmiausia tiesiamas koncertinos užtvaras, šalia jo Lietuvos pusėje montuojami tvoros segmentai. Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (VSAT) reikalavimus pagaminti, nepalankioms oro sąlygoms ir dirvožemio poveikiui atsparūs tvoros segmentai tvirtinami prie įleistų į žemę stulpų. Tvoros viršuje tvirtinama koncertinos spiralė, o bendras tvoros su spirale aukštis daugelyje vietų siekia 4 metrus.

Projekto priežiūros komisijai vadovauja ministrė pirmininkė, o į komisiją įeina vidaus reikalų, energetikos, krašto apsaugos, aplinkos ir finansų ministrai, VSAT vadas, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkas ir projektą vykdančios įmonių grupės „EPSO-G“ atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam "ponui sakote" :

Tam "ponui sakote" : portretas
Taigi jus,o sazine,atsiliepete i klausima,o ne jis! Ar kepure jau uzgesinote?

Brigadierius

Brigadierius portretas
O tvorąąą aš statau kasdienąąą, kad ji atrodyyhytų gražiai.

Ponui "sakote"

Ponui "sakote" portretas
Pats esat vagis tai ir visi aplinkui yra vagys. Simple
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių