Baigiasi prašymų studijuoti aukštosiose mokyklose priėmimas

Pirmadienį baigiami registruoti prašymai priimti studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskutinių prašymų studijuoti lauks iki 15 valandos.

Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje iki penktadienio pavakarės buvo užsiregistravę daugiau kaip 31 tūkst. stojančiųjų.

Iš jų daugiau kaip 23 tūkst. žmonių jau užpildė pagrindinio priėmimo pirmojo etapo prašymus ir pareiškė beveik 103 tūkst. pageidavimų.

Daugiausia stojančiųjų pirmuoju numeriu pageidavimuose rinkosi studijuoti sveikatos mokslų, verslo ir viešosios vadybos, socialinių mokslų ir menų studijų krypčių programas.

Dažniausiai stojantieji pirmenybę teikia Vilniaus universitetui, jį pirmuoju pageidavimu pasirinko 5,6 tūkst. žmonių. Toliau rikiuojasi Vytauto Didžiojo, Lietuvos sveikatos mokslų, Vilniaus Gedimino technikos ir Kauno technologijos universitetai.

Prioritetą koleginėms studijoms teikiantys stojantieji dažniausiai renkasi Kauno ir Vilniaus kolegijas.

Jas pirmuoju numeriu pasirinko atitinkamai beveik 1,3 tūkst. ir 1,2 tūkst. stojančiųjų. Pirmenybę studijuoti Klaipėdos valstybinėje ir Socialinių mokslų kolegijose teikia per pusketvirto šimto stojančiųjų.

LAMA BPO primena, kad pirmuoju pageidavimu stojantieji turėtų nurodyti labiausiai norimą studijų programą su pasirinktu finansavimo šaltiniu ir atitinkamai pagal svarbą išrikiuoti kitus pageidavimus. Pagrindinio priėmimo metu jų į savo prašymą galima įtraukti ne daugiau kaip devynis.

Apie rezultatus stojantieji bus informuoti liepos 26 dieną tiek informacinėje sistemoje, tiek elektroniniu paštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių