Asociacija tikisi, kad įtariami jos vadovui Š. Narbutui bus paneigti

  • Teksto dydis:

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) pranešė besitikinti, kad jos prezidentui Šarūnui Narbutui antradienį pareikšti įtarimai bus paneigti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė įtarianti asociacijos vadovą dėl prekybos poveikiu, vykdant 5 mln. eurų vertės koronaviruso tyrimams skirtų reagentų pirkimus.

Š. Narbutas šiuo metu sulaikytas.

„Asociacija nedalyvavo jokiuose COVID-19 tyrimams reikalingų reagentų pirkimuose, ji nėra susijusi su vykdomu STT tyrimu bei POLA prezidentui Š. Narbutui pareikštais įtarimais. Tikimės, kad tyrimo metu jie bus paneigti“, – rašoma pranešime.

Jame teigiama, kad asociacijos veikla vyksta įprastai – teikiamos konsultacijos onkologiniams pacientams, vyksta jiems skirti renginiai, dalijama POLA kortelė.

Tyrimo duomenimis, valstybės institucijoms kovo mėnesį siekiant ypatingai skubiai įsigyti didelį kiekį reagentų ir pradėjus derybas su vienos užsienio įmonės įgaliotu atstovu, įtariamasis ėmė veikti kaip neoficialus tarpininkas tarp Lietuvos institucijų ir minėtos bendrovės.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje taip pat yra duomenų apie tai, kad Š. Narbutas minėtos įmonės atstovui galbūt buvo įvardijęs tam tikrą sumą už jo tarpininkavimo paslaugas šiame pirkime.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jau įvykus beveik 5 mln. vertės reagentų pirkimams, į Š. Narbuto asmeninę banko sąskaitą per keletą kartų buvo pervesta didesnė nei 300 tūkst. eurų suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
Atsargiai su Pola, nemokamas suris buna tik pelekautuose

tiesa

tiesa portretas
Pola grazus vardas, kaip tik prisidengiant "gerais " darbais tinka pinigeliams pro kitas duris stumti.

Vaitkus

Vaitkus portretas
POLA prezidentá Narbutá informavau, kad Kauno Klinikose Onko ligonė mirė dėl gydytojo hematologo klaidos (toliau leido vaistus , nors jau buvo jú toksinis poveikis, ir firma gamintoja kategoriškai nurodė - vaistù nebeskirti 14 dienu). Yra SISTEMA, kaip paslėpti tokius atvejus . Žinau kà sakau - 40 metu dirbu gyd, 25 metus dėsčiau klinikinę medicina Universitete Kaune (prof., hab.dr.). Onko ligoniu organizacijos ir jis vadovo (gavo pranešimas atskirai) tai nesudomino. Jokio atsakymo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių