Archyvų dieną atveriami KGB darbuotojų buvę kabinetai

  • Teksto dydis:

Minint Tarptautinę archyvų dieną bus galima pamatyti Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 metų vasario 16 dienos deklaraciją ir aplankyti buvusius KGB darbuotojų kabinetus.

Penktadienį buvusiame sovietų represinės struktūros pastate įsikūręs Ypatingasis archyvas rengia „Gyvo archyvo dieną“.

Renginyje bus pristatyta Lietuvos partizanų Žemaičių apygardos dokumentų kolekcija.

Dalyviai taip pat turės galimybę gyvai pamatyti Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 metų vasario 16 dieną deklaraciją. Vienintelį jos žinomą originalą saugo Lietuvos ypatingasis archyvas.

Taip pat bus galima apsilankyti buvusiuose KGB darbuotojų darbo kabinetuose, čia dabar įrengtos dokumentų saugyklos, pamatyti kambarį, kuriame kažkada ilsėdavosi KGB pirmininkas.

Penktadienį pievelėje šalia Lietuvos centrinio valstybės archyvo rengiama pietų iškyla ir diskusija „Kurti archyvus XXI amžiuje. Atsigręžkime į žmogų!“.

Tarptautinė archyvų diena minima birželio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
ar reikia ir kam dabar atėjo metas tas blogio šiukšliu jei taip sakant kad yra blogis kam prsiminti, rėikėjo seniai, pamiršti, ir nekelti, o čia matote svarbius reikalus dangsto purvinas dienas komedijas paišo lyg taip dirba ir laika gaišina ,juk 30m, prabėgo kokiu strukturu dabar prigalvota , nesuprasi kas vyksta, matosi kad esame turtingi, pilni kabinetai demagogu prisodinti, ir mokėsčiu mokėtoju pinigus mėto na leva ir na pravo, jau seniai buvo laikas susitvarkyti, bastą,

Italas taisyta

Italas taisyta portretas
Įdomu, ar michailas bojarskis maudosi su skrybėle ar be jos?

Italas

Italas portretas
Šdomu, ar michailas bojarskis maudosi su skrybėle ar be jos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių