Aplinkos ministerija skelbia konkursą paramai grėsmę keliančių užtvankų šalinimui

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija trečiadienį paskelbė konkursą grėsmę keliančių užtvankų šalinimui ir upių vientisumo atkūrimui.

Savivaldybės, norinčios gauti paramą, paraišką turės teikti hidrotechniniam statiniui, įrengtam ant upės, o ne ant melioracijos griovio. Įgyvendinus projektą turės būti atkurta natūrali upės tėkmė, rašoma ministerijos pranešime.

Paraiška galės būti teikiama tik žmogaus sukurtiems objektams, kurie sudaro kliūtį žuvų migracijai, šalinti.

Bus privalu pateikti sąnaudų ir naudos analizės rezultatus tais atvejais, jei paraiškos suma viršys 360 tūkst. eurų.

Paraiškas teikti bus galima iki rugsėjo 10 dienos. Jos bus įvertintos per mėnesį.

Upių vientisumo atkūrimo projektams finansuoti skirta 1,5 mln. eurų.

Pasak ministerijos, tokių veiksmų imamasi reaguojant į savivaldybių prašymus skirti paramą netvarkingų hidrotechninių statinių pašalinimui.

„Skirtas finansavimas yra viena iš Aplinkos ministerijos numatytų priemonių, kuriomis siekiama upes grąžinti į jų natūralias vagas, atkurti jose prarastus ruožus žuvų populiacijoms stiprinti ir savaiminę ekosistemų reguliaciją“, – pranešime cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Anot ministerijos, Lietuvoje šiuo metu yra apie 1,5 tūkst. užtvankų. Nemažai jų bešeimininkės, neprižiūrimos, kelia daug gamtosauginių rūpesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Juk yra įrodyta jog dienraštis lašiša yra remema gaspromo, kuo daugiau isgriausim hidro statinių tuo aplinkosauga bus atidirbus gaspromui ( rusiškam rėmėjui) , išgriove hidro statinius prarandamas gamtovaizdis, kuris formavosi 50 m ir daugiau, tai sveiku protu nesuvokiama. Kaip tik derėtų statyti užtvankas( hidro statinius) ant Neries, Nemuno, plėsti laivininkystė ( prie užtvankų pastatyti šliuzus laivams pakelti,nuleisti į aukštupį ar į žemupį) , tokios mintys Lietuvai duotų ekonominės naudos. Bet kai rėmimas gaspromo , tai turim ką turim, griaut , griaut ir griaut, gaspromas atsiskaitys..,

o

o portretas
didziausia gresme pats navi/c/kas reikalaujantis /chirurgo/===

ai

ai portretas
be griovimo konservuoti pusdurniai daugiau nieko nesugeba
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių