Eiles dėl galimybių paso pamatęs Alytaus rajono meras: juk ne visiems jis būtinas

  • Teksto dydis:

Registrų centro darbuotojai pradėjo keliones po regionus, kuriuose nėra centro padalinių. Šią savaitę vykstama į Alytaus ir Birštono savivaldybes. Iš viso iki rugsėjo planuojama aplankyti dešimt savivaldybių. Pirmoji išvyka į Alytų parodė pasiruošimo spragas, praneša LNK.

Mažesniuose miesteliuose gyventojai buvo tokie aktyvūs, kad srautams suvaldyti prireikė išsikviesti papildomus darbuotojus, o kai kurie norintieji gauti galimybių pasus, jų negavo dėl griežtai suplanuotos registrų centro darbuotojų darbotvarkės.

„Gerai, kad žmonės skiepijasi aktyviai, jau 80 proc. turim. Bet atėjo tų galimybių pasų pasiimti... Seniūnai signalizavo, kad bus daug žmonių, bet kad tiek daug... Registrų centras, man atrodo, turėjo didinti darbuotojų skaičių, operatyviai reagavo. Mes irgi bandėm gelbėt. Bet išgirdom ir nelabai patenkintų žmonių, kurie nesulaukė, nes apskaičiavom, kad per keletą nutolusių seniūnijų norėtume tuos pasus išduot, ir dabar išaiškėjo, kad kai kurių žmonių lūkesčiai perdėti – sako, pas daktarus norėsime nueiti, autobusu važiuoti... Visa tai galima daryti ir be galimybių paso“, – sakė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

„Tiesiog žmones ateity informuosim, kad jis ne visiems būtinas. Man skambino, sako, kaip aš užlipsiu į antrą aukštą to paso pasiimti? Sakau, močiute, galbūt jums nereikia to paso? Na, gerai, kad jie pilietiški, bet kažkaip čia įvyko tam tikras perdėtas lūkestis. Aš pergyvenu, kad jie dar ko nors neužsimanytų su tuo pasu, vos ne kad kažką dovanai už tai dalins. Yra taip, kaip yra. Gerai, kad jie aktyvūs, bet yra šiek tiek problemų, nes esam su Registrų centru pirmieji Lietuvoj, esam tie bandomieji triušiai ir ne viskas pavyko“, – apgailestavo jis.

Man skambino, sako, kaip aš užlipsiu į antrą aukštą to paso pasiimti? Sakau, močiute, galbūt jums nereikia to paso?

Kaip sakė meras, Registrų centre pritrūko darbuotojų, iš pat ryto teko kviestis papildomus pajėgumus: „Į Raitininkus, kuri yra viena mažiausių mūsų seniūnijų, vienas darbuotojas atvažiavo. Ten eilės, tada važiavo iš Alytaus, kvietė vietinius į pagalbą. Pirmas kartas yra rizika. Norėjom būti pirmieji, kadangi iš tiesų žmonės labai gerai skiepijosi, o jeigu jie skiepijosi, tai aš, kaip meras, norėjau tokias akcijas daryti, mes norėjom, kad būtų kokia nors nauda iš to skiepo. Ta nauda atėjo, bet tikrai nesitikėjom, kad jie taip masiškai eis, nes jie gi patys moka išsiimti, yra raštingi. Manau, ne vienas gali pats elektroniniu būdu tą pasidaryti, bet kažkaip žmonės gal ir pabendrauti nori. Šiek tiek ir nepatenkintų yra. Nelabai pikti, bet... Matyt, ne visus spėjo priimti“.

„Paskaičiavom ir apsiskaičiavom – per daug jų atėjo. To nesitikėjom. Bet ateity kviesiu operacijų vadovę ir prašysiu, galbūt mes turim bibliotekas, bendruomenių pirmininkus, kuriais pasitikim. Tikiuosi, kad gal mes pagelbėsim tiems, kas nespėjo, mūsų darbuotojų pajėgom tą problemą išspręsim. Seniūnas registravo, kas liko nepatenkinti, nelaimingi, – tiems pasistengsim pagelbėti, taip pat aiškindami, kad ne visiems būtinas tas pasas“, – teigė A. Vrubliauskas.

Anot mero, jau senokai gyventojai domėjosi, kaip ir kur galima gauti galimybių pasą: „Seniūnai mums signalizavo, kad yra susidomėjimas, jiems skambino, man skambino, pavaduotojai skambino. Susidomėjimas buvo, bet tikrai negalvojau, kad jų tiek daug ateis. Mes ir laiką dėliojomės pagal tuos skambučius, ir galvojom, kad tilpsim į grafikus. Netilpom, dėl to labai apgailestauju“.

„Esame priemiestinė savivaldybė, tai ne vienas žmogus važiuoja į Alytų apsipirkti, ten pigesnės prekės, geras susisiekimas. Matyt, tas irgi svarbu. Bet, kaip sakau, kai kurie dalykai nebuvo pagrįsti – autobusu gali ir galės važiuoti, pas gydytoją gali ir galės eiti. Bet, aišku, galimybių pasas nepakenks, jei jį žmonės turės. Aš tuo džiaugiuosi, tokiu jų aktyvumu“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko nepadarysi

nieko nepadarysi portretas
ne vieną šimtmetį formuotas vergo mentalitetas

Nerima

Nerima portretas
Žmonės juk tik LRT daugelis žiūri, o ten - psichozės užkratas.

nu

nu portretas
kai tiek kvailių ir nuolankių žmonių tai gera valdžiai dulkint žmonelius,nei vienas neimtų to paso ir per pora savaičių jų nebeliktų,taip buvo Maskvoje žmonės tiesiog nėjo kur tų pasų reikėjo,bet Lietuvoje tas neįmanoma,žmonės per daug nuolankūs ir bailūs
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių