Alytaus meras: per gaisrą sutikau daugybę neįtikėtinų žmonių

  • Teksto dydis:

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, kaip jau įprasta, kiekvieną dieną savo feisbuko paskyroje pasidalija naujausiomis žiniomis apie gaisro gesinimą. Ketvirtadienio vakarą meras ir vėl parašė, pagyrė šaunius ugniagesius. 

"Mano vyrai. Dainius ir Tomas. Pavargę, purvini ir nepaisant visko - su šypsena. Ir dar po 24 valandų nuolatinio darbo spėja asmenukę su šypsena pasidaryti", - vyrais žavisi meras.

"Jūs neįsivaizduojate, kiek neįtikėtinų žmonių per šį suknistą gaisrą sutikau. Kas vietoje šilto kabineto – kiauras paras žarną laikė. Kas po atidirbtos pamainos – arė čia juodai iki nukritimo. Kas saugojo, kasė, griovė, lupo, pjaustė, vadovavo, strategavo, ieškojo... Šimtai žmonių. Ir kiekvienas su savo istorija.

Aš klausiu, vyrai, kodėl jūs čia? Galite juk namo važiuoti, ne darbo laikas jūsų. O kas, jei ne mes, - atsako man. Kas dėl motinų, kas dėl savo vaikų, o kas dėl anūkų. O kas tiesiog dėl to, kad myli savo miestą, darbą, ir gerbia kolegas", - rašo N.Cesiulis.

Meras tvirtina, kad per tą laiką, kai tenka rūpintis gaisro gesinimu, jis paaugo visomis prasmėmis: "Šiandien ponas Jakilaitis man sako: „Man toks įspūdis, kad jūs čia visi dirbote. O kažkas už tai algą gavo.“ Manau, kad taip. Tiesos yra. Bet gavau ir aš. Po devynių dienų šitame pragare su šitais žmonėmis aš jaučiuosi paaugęs visomis prasmėmis. Ir net neabejoju, kad šita katastrofa vienaip ar kitaip pakeitė mus visus. Ir tik į gerą".

N.Cesiulis savo tekste nevengia ir ironijos. "Kad ir kaip bežiūrėtum, visai neblogai viskas išėjo. Dabar visa Lietuva atsinaujina – kas suskubo taisyti savo ekstremalių situacijų planus, kas apskritai pirmą kartą sužinojo, kad tokie yra. Ir man neblogai. Žiūriu, kostiume išdegę skylės. Striukėje irgi. Vadinasi, reiks atsinaujinti ir man, kai pakvies aiškintis ten kažkur Vilniuje. O kad kvies – tai faktas. Kažkam juk reiks pistoną į užpakalį įstatyti", - rašo Alytaus miesto vadovas.

Tačiau savo įrašą N.Cesiulis baigia optimistiškai: "Bet apie raganų medžioklę gana. 130 000 eurų jau surinkta. Žiūriu į skaičius. Galvoju apie visus žmones, kurie juos paaukojo. Taip. Tikrai yra dalykų, dėl ko gyvenime verta stengtis. Nes žinai, kad atsitikus bėdai – vienas tikrai neliksi".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Pasiseke Alytui su meru! Zaviuosi siuo zmogumi ir linkiu jam asmeniskai ir visam miestui kuo greiciau atsigauti po katastrofos, daug daug sveikatos ir visokeriopos sekmes. O biurokratai tegul nebando kabintis prie sito mero. Tegul kaltu iesko savo gretose, nes niekas nera apsaugotas nuo nelaimiu, bet tik nedaugelis sugeba taip koordinuoti darbus, kad beda butu kuo greiciau likviduota. IR TOKI ZMOGU TURI ALYTUS!

...

... portretas
Išgirdo blondynka kad ten daug vyrų 'su dideliais šlangais' sulėkė, atvyko iškart, o čia, pasirodo, tie vyrai suodinis, ir iš tų šlangų tik vandenį lieja...

o

o portretas
tai čiaaa revanšas tos cekavos zoses, kuriai liepė čiuožt iš gaisravietės, kad garbanų neapsviltu sensacijų ieškodama (žr. kom. gaisr. slanga). Atvyko mat net iš Wilno. :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių