I. Vėgėlės drausmės bylos nagrinėjimas atidėtas iki rugpjūčio pabaigos

  • Teksto dydis:

Advokatų garbės teismas antradienį atidėjo teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos iškeltos drausmės bylos advokatui Ignui Vėgėlei nagrinėjimą iki rugpjūčio pabaigos.

„Informuojame, kad jus dominančios bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki rugpjūčio 29 dienos Advokatų Garbės teismo posėdžio. Taip buvo nuspręsta, siekiant užtikrinti, kad drausminė byla būtų išnagrinėta teisingai ir tinkamai bei būtų užtikrinamos visų proceso šalių teisės“, – BNS informavo Lietuvos advokatūros atstovė Ieva Paliliūnienė.

Daugiau detalių atstovė teigė negalinti komentuoti.

Drausmės byla advokatui pernai rugsėjį iškelta dėl to, kad jis viešojoje erdvėje pasisakydamas apie asmenų, kurie organizavo paramą COVID-19 pandemijos metu ir karo Ukrainoje metu, veiklą galėjo suklaidinti visuomenę, sudarydamas prielaidas nepagrįstai abejoti nurodytų asmenų veiklos sąžiningumu ir skaidrumu.

Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...

Viešame komentare liepos viduryje I. Vėgėlė kėlė abejones dėl paramos medikams per koronaviruso pandemiją ir Rusijos užpultiems ukrainiečiams rinkimo skaidrumo.

„Atskleidžiu paslaptį – nė vienas subjektas, teikęs paramą ar labdarą per pandemiją, šios pareigos laiku (iki gegužės 1 dienos) neatliko. Gal nebuvo jokios paramos? Tas pats ir su pagalba Ukrainai? Atviras ir viešas klausimas: ar VMI nubaudė kokią įstaigą ar įmonę, gal girdėjome apie patikrinimus? Ne, baikit, kam? Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...“ – naujienų portale „Delfi“ paskelbtame komentare teigė I. Vėgėlė.

Dėl šio komentaro skundą teisingumo ministrei parašė „Laisvės TV“ įkūrėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas.

Nors I. Vėgėlės komentare jis nėra minimas, būtent A. Tapinas organizavo lėšų rinkimo akciją pirkti kovinį droną „Bayraktar“ Ukrainos kariuomenei ir vėliau vyko į JAV žaisti pokerio.

Pagal įstatymą, drausmės bylą advokatui gali iškelti arba Advokatūra, kaip savivaldos institucija, arba teisingumo ministras, sulaukęs skundo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valė

Valė portretas
Ar tai drausmės byla gerb.teisininkui už teisybės sakyma, o kaip tada baudžiami advokatai,kurie atvažiuoja į kaimus ir smurtauja prieš moteris, daužo telefonus, jaučiasi nebaudžiami? Kas čia vyksta?Ar taikomi dvigubi standartai?

As

As portretas
Maza tauta,o vienas kitam tapome priesais,kas ka sues,pasijuoks,daug grubumo tautoja,kad tik paslistum ir neatsikeltum

Atvirauju

Atvirauju portretas
I. Vėgėlę matau pasidabinusį Prezidento regalijomis. Dabar kiti laikai, į aukščiausius postus jau pajėgi subrendusi visuomenė išrinkti labiausiai to vertus.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių