Abiturientams nuo gegužės 3-iosios leista grįžti į mokyklas

Abiturientai nuo gegužės 3-iosios galės grįžti į mokyklas, nusprendė Vyriausybė.

Ketvirtadienį karantino režimo pakeitimais Ministrų kabinetas numatė, kad ugdymas nuo gegužės 3-iosios abiturientams galės būti vykdomas mišriu būdu. Dėl to buvo sutarta dar trečiadienį.

Nuo ateinančio pirmadienio taip pat leista padvigubinti vienu metu konsultacijose dalyvaujančių abiturientų skaičių, t.y. jų galės būti iki 10-ies. Nuo gegužės 3-iosios apribojimai bus apskritai panaikinti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sakė, kad ugdymas vyks mišriu būdu, derinant kontaktinį darbą su nuotoliniu, ji žadėjo įsakymu nustatyti detalesnę tvarką, kad ne mažiau nei pusė visų pamokų abiturientams turėtų vykti klasėse.

Jeigu toks konsensusas bus, tuos sprendimus bandysime irgi kažkaip įmanomai suvaldomus padaryti.

„Tikrai nepamiršome 5-8, nepamiršome ir 8-11 klasių. Jei matysime, kad susitvarkome, galėsime galvoti ir apie atidarymą ir šių klasių, nes joms dar lieka beveik du mėnesiai mokytis, šios klasės baigia mokslo metus birželio pabaigoje“, – sakė J. Šiugždinienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė pasiūlė užfiksuoti šį ketinimą protokole ir laiką iki gegužės 3-iosios išnaudoti diskusijoms su švietimo bendruomene dėl šių moksleivių galimo grįžimo.

„Jeigu toks konsensusas bus, tuos sprendimus bandysime irgi kažkaip įmanomai suvaldomus padaryti“, – sakė ji.

Pakeitimais taip pat numatyta, kad brandos egzaminai ar jų dalys mažose patalpose galės vykti dalyvaujant ne daugiau kaip dešimčiai, didelėse – 11-50 kandidatų, išlaikant ne mažesnį kaip dviejų metrų atstumą ir 10 kvadratinių metrų plotą žmogui.

Tokiu pat principu galės būti vykdomi pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo egzaminai klausos, regos negalias turintiems moksleiviams ar laisvės atėmimo vietose veikiančių mokyklų mokiniams.

Vyriausybė taip pat pakoregavo sąrašą savivaldybių, kur gali būti taikomi švelnesni karantino reikalavimai – iš jo nuo balandžio 26 dienos būtų išbraukiamos 23 savivaldybės, įskaitant Kauno ir Alytaus miestus bei rajonus. Jose kontaktinis ugdymas bus galimas tik taikant kaupinių metodą. 26-iose savivaldybėse, tarp jų – Klaipėdos, Šiaulių miestų ir rajonų, ugdymas galės vykti netaikant papildomo testavimo.

Švelnesnis karantinas nuo balandžio 26-osios lieka Birštono, Biržų rajono, Druskininkų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Mažeikių rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Prienų rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Telšių rajono savivaldybėse.

Sveikatos apsaugos bei švietimo ministrai žadėjo, jog siekiant išvengti didelių apkrovų laboratorijoms, artimiausiu metu kaupinių testavimo metodiką mokyklose galės papildyti ir greitieji antigenų testai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių