Vyriausybė teikia Seimui siūlymą įvesti tiesioginį valdymą Pagėgiuose

Vyriausybė teikia Seimui siūlymą įvesti tiesioginį valdymą Pagėgių savivaldybėje, kurioje du mėnesius nepavyksta paskirti administracijos direktoriaus.

Vyriausybės posėdyje pirmadienį teikimą pristatęs vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, jog be savivaldybės administracijos vadovybės stoja jos funkcijų vykdymas.

„Šiai dienai laikinai paskyrus valstybės tarnautoją tik sudaromos prielaidos išmokėti algas ir socialines pašalpas, visos kitos funkcijos, mokėjimai už paslaugas, už komunalines, už statybos rangos paslaugas yra sustabdytos, tai pakankamai didelis pavojus sutrikdyti savivaldybės darbą“, – sakė A. Abramavičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad Pagėgių savivaldybė ribojasi su Rusija, todėl „nestabilumas taip pat sukelia tam tikras ir nacionalines grėsmes“.

Viceministras informavo, kad Seimui priėmus sprendimą įvesti tiesioginį valdymą Pagėgiuose jis jau galiotų iki savivaldos rinkimų kitų metų pavasarį.

„Seimui priėmus nutarimą, jis galiotų iki kadencijos pabaigos, įvyktų rinkimai ir nauja taryba susiformuotų kitų metų balandžio mėnesį“, – sakė viceministras.

Seimui priėmus nutarimą, jis galiotų iki kadencijos pabaigos, įvyktų rinkimai ir nauja taryba susiformuotų kitų metų balandžio mėnesį.

Sprendimą dėl tiesioginio valdymo savivaldybėje turi priimti Seimas, šį įklausimą planuojama svarstyti trečiadienį prasidedančioje neeilinėje Seimo sesijoje.

Įstatymas numato, kad savivaldybėje du mėnesius nepaskiriant administracijos direktoriaus gali būti įvedamas tiesioginis valdymas, kuris negali trukti ilgiau kaip šešis mėnesius, jeigu įstatymuose nenustatyta kitaip.

Kadangi šiuo atveju nuo Seimo nutarimo dėl tiesioginio valdymo įvedimo priėmimo iki savivaldybės tarybos kadencijos pabaigos lieka mažiau kaip vieneri metai, tiesioginis valdymas būtų įvedamas iki Pagėgių savivaldybės tarybos kadencijos pabaigos.

Savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius BNS praėjusią savaitę sakė jau susitaikęs, kad bus įvestas tiesioginis valdymas. Jis praėjusį ketvirtadienį buvo susitikęs su daugumos atstovais savivaldybės taryboje, tačiau ir šįkart abi pusės išsiskyrė neradę kompromiso dėl administracijos vadovo skyrimo.

Tai būtų jau trečias kartas per šios Vyriausybės kadenciją, kai sprendžiama dėl tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje.

Panaši situacija jau buvo susiklosčiusi Šilalės rajono ir Kalvarijos savivaldybėse, bet politikams paskyrus reikiamus pareigūnus, tiesioginio valdymo išvengta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Joo

To Joo portretas
Valstietiskas isgamele, gal jau uzsiciaupk pagaliau.

brainwashed

brainwashed portretas
>Jo Tie Pagėgiai niekam nereikalingi. Be vizijos, be ateities, be investicijų. Draskomi ir baidomi kelių runkelinių "kunigaikštukų". Būtų perspektyvų - atsirastų ir norinčių.

Joo

Joo portretas
Lanbyyrgiai tik to ir laukia kad užimtų Pagėgius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių