VRK pirmininkė teigia, kad įstaiga susiduria su finansavimo stygiumi

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė sako, kad sklandžiam šios institucijos darbo užtikrinimui trūksta papildomo finansavimo. Anot jos, su lėšų stygiaus keliamais iššūkiais susiduriama ir šiuo metu vykstančių Seimo rinkimų metu, kai suaktyvėjo pranešimų apie galimus pažeidimus srautas bei gerokai išaugo dėl esamos tvarkos norinčių pasiteirauti kandidatų kiekis.

„Finansavimo neturime visiems etatams, kiek mums reikėtų. Tai jaučiame ir per šiuos rinkimus. Daug laiko ir dėmesio skiriame kandidatų konsultacijoms dėl to, kas būtų pažeidimas, o kas ne. Todėl negalime taip greitai sureaguoti į rinkėjų pranešimus apie, jų nuomone, galimus pažeidimus“, – Eltai pasakojo L. Petronienė.

„Šiuo metu prioritetas yra konsultacijoms, kad pažeidimų būtų kuo mažiau, tačiau į rinkėjų pranešimus stengiamės sureaguoti kuo greičiau. Pirmiausia, į tuos, kurie yra susiję su rinkimų diena, kuriuos galima iš karto taisyti“, – aiškino ji.

Visgi, L. Petronienė pabrėžė, kad, siekiant užkardyti pažeidimus, rinkėjų reagavimas yra labai svarbus.

„Apie galimus pažeidimus daug pranešta. Daug pranešimų gauta apie skrajutes pašto dėžutėse, (kandidatų siunčiamas – ELTA) trumpąsias žinutes, išorinę reklamą. Rinkėjai teiraujasi, ar, vykstant balsavimui iš anksto, reguliavimas yra toks, koks bus ir sekmadienį“, – teigė VRK pirmininkė.

„Labai džiaugiamės, kad rinkėjai taip reaguoja, daug informacijos susirenkame“, – akcentavo ji.

Vykstant rinkimams, šalyje dirba sustiprintos policijos pajėgos. Pareigūnai nuolat stebi situaciją, asmenų elgesį viešojoje erdvėje, vertina galimas grėsmes ir operatyviai reaguoja, kai tam iškyla poreikis.

Šią savaitę, per balsavimą iš anksto, policija gavo 28 pranešimus apie galimus pažeidimus, pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą, surašė du administracinius nusižengimų protokolus.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supratau

Supratau portretas
Radot pasiteisinimą, nes dirbat blogai. Nesugebat susitvarkyti su rinkimais paštu užsienyje

Ką jūs sakote ? :)

Ką jūs sakote ? :)  portretas
Anot liberalių konservatorių pagyrūnų "Lietuva taip gerai niekada negyveno" , deja faktai rodo visai ką kita : lėšų trūksta net VRK , VSD jau nerašau apie mediciną , švietimą ir t.t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių