A. Verygos pasiūlymas juda į priekį: bus įteisinti lauko darželiai?

Seime juda į priekį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasiūlytas lauko darželių įteisinimas.

 

„Tai yra spren­di­mas, ku­ris lei­džia tvar­kin­gai įtei­sin­ti ir reg­la­men­tuo­ti lau­ko dar­že­lius, ku­rie de fac­to ir da­bar eg­zis­tuo­ja, bet ne­ga­li iš tie­sų gau­ti hi­gie­nos pa­so“, – šią savaitę Seime ragindamas balsuoti už pataisas sakė ministras.

Seimas apsvarstęs pritarė projektui, kuris įtvirtintų galimybę higienos pasą išduoti ne tik pastatui, bet ir žemės sklypui. Dar liko vienas balsavimas pataisai priimti.

„Tik­rai no­rė­čiau pri­min­ti, kad są­mo­nin­gos ben­druo­me­nės ir da­bar tuos dar­že­lius ku­ria, atsiranda nau­jos vai­kų ug­dy­mo for­mos, jos yra pa­trauk­les­nės, kai ku­riais at­ve­jais tik­rai palankesnės svei­ka­tai“, – kalbėjo A. Veryga.

Ministras apgailestavo, kad lauko darželių įteisinimas užtruko, nes pirmą kartą teikiant Seimui didesniame pataisų pakete buvo atmestas.

Ministerijos duomenimis, lauko darželių veikla pripažinta ir vykdoma Čekijoje, Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Austrijoje. Šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos vaikų ugdymą vykdo lauke, dažniausiai miške, parke ar panašioje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pop

Pop portretas
Pasiziuri i snuki ta tinstanti debiliska apsivemsi

Stepas

Stepas portretas
Kad veryga asilas tai senei aišku.bet kokių buku reik būt kad priimti tokius sprendimus veryga tu durnas.ar tapau durnu

Anonimas

Anonimas portretas
Vis žiūrime į užsienį. Kaip ten šaunu. Tik kažkodėl niekas nemato, jog tuose lauko darželiuose paprastai 1 pedagogas ir 5 vaikai. Pas mus 1 pedagogas ir 20 vaikų. Ponas mūsų ministras tegu pasigilina ką ten vaikams valgyt duoda.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių