A. Veryga apie tikslinį parlamentarų testavimą: tai tik papildoma priemonė

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad Seimo valdyba negali priiminėti išskirtinių tvarkų dėl Seimo narių izoliacijos. Kalbėdamas apie tikslinį parlamentarų testavimą, A. Veryga sako, kad tai leidžia sumažinti riziką, tačiau jos visiškai neeliminuoja. Todėl, pasak laikinojo ministro, Seimo nariai privalo laikytis taisyklių, kada yra numatyta privalomoji saviizoliacija.

„Dviejų savaičių laikotarpis turi tam tikrą epidemiologinę logiką – tai yra viruso inkubacinis laikotarpis, kurį būtų logiška išlaukti. Aišku, suprantame, kad yra svarbių, sudėtingų klausimų, kaip biudžetas, premjero tvirtinimas ir panašiai, tai gerai, kad Seimas apsisprendė nors savaitei stabdyti pilnai darbą. Tai jau yra teigiamas žingsnis“, – vertindamas pirmadienį ryte Seimo valdybos paskelbtą sprendimą apie savaitei stabdomą Seimo darbą, sakė A. Veryga.

Jo teigimu, praėjus savaitei bus galima įvertinti, ar pauzė Seime duoda rezultatų.

Po savaitės bus matyti, kokia yra situacija.

„Po savaitės bus matyti, kokia yra situacija. Tikėkimės, kad, jeigu ji toliau išliks sudėtinga ir matysime naujus užsikrėtimo atvejus, bus apsispręsta ilgesnį laiką pratęsti pauzę Seime. Sveikatos specialistai visada rekomenduos maksimaliai gerus variantus, Seimo valia yra apsispręsti“, – teigė laikinasis ministras.

Visgi A. Veryga pabrėžė, kad Seimo valdyba negali nustatyti išskirtinių sąlygų parlamentarams, todėl pastarieji, akcentavo jis, privalo saviizoliuotis, jeigu turėjo aukštos rizikos kontaktą su užsikrėtusiuoju COVID-19 infekcija.

„Seimo nariams negalioja jokia atskira tvarka, kurią gali priimti ar tvirtinti Seimo vadovybė. Seimo nariai, kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis, privalo saviizoliuotis, jei turėjo aukštos rizikos kontaktą su užsikrėtusių asmeniu. Seimo valdyba negali priiminėti savo tvarkų ir leisti ar neleisti Seimo nariams kur nors eiti, ar neiti“, – teigė A. Veryga.

Kalbėdamas apie tikslinį parlamentarų testavimą, laikinasis ministras teigė, kad tai yra tik papildoma infekcijos kontrolės priemonė.

„Tai yra tam tikra našta, tai kainuoja pinigus. Todėl ir sakome, kad testavimas nepakeičia izoliacijos ir kitų infekcijų kontrolės priemonių. Tai yra papildoma priemonė, kuri leidžia šiek tiek sumažinti rizikas, bet jų neeliminuoja. (...) Jei norime užtikrinti tam tikrų kritinių struktūrų darbą, privalome imtis priemonių“, – pakartojo A. Veryga.

ELTA primena, kad Seimo valdybai pirmadienį ryte paskelbus apie planuojamą Seimo posėdžių pertrauką, parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad Seimo nariams bus siūloma testuotis prieš grįžtant į darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių