„Valstiečiai“ atideda planuotus naujo seniūno rinkimus

Žlugus Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimui valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija atidės trečiadienį planuotus naujo seniūno rinkimus.

„Šiandien tikriausiai nebus, nes nėra poreikio kol kas“, – trečiadienį žurnalistams į klausimą, ar vyks paskelbti naujo frakcijos seniūno rinkimai, atsakė dabartinis „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS frakcija antradienį priėmė sprendimą rinkti naują seniūną, o R. Karbauskį deleguoti į Seimo vadovybę. Naujo seniūno rinkimai turėjo vykti trečiadienio frakcijos posėdyje.

„Frakcija nubalsavo, kad į Seimo vadovybę bus deleguojami trys frakcijos nariai, t. y. du dabartiniai pavaduotojai, Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius, bei nutarta, kad būsiu deleguotas aš, ir atitinkamai rytoj ketvirtą valandą frakcijos posėdy bus renkamas naujas seniūnas“, – antradienį po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į kokias pareigas, Seimo pirmininko ar vicepirmininko, deleguoti R. Karbauskį, turėjo spręsti valdančiosios koalicijos politinė taryba.

Šiandien tikriausiai nebus, nes nėra poreikio kol kas.

Seime antradienį žlugo valdančiųjų pradėta iniciatyva dėl nepasitikėjimo atstatydinti Seimo pirmininką V. Pranckietį, balsavime dalyvavus tik vienuolikai parlamentarų.

Valdantieji iš viso boikotavo V. Pranckiečio klausimu jo paties iniciatyva sušauktą nenumatytą Seimo posėdį, ginčydami jo teisėtumą. Dėl to kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Balsavimą dėl V. Pranckiečio valdantieji planavo surengti ketvirtadienį, tikėdamiesi surinkti atstatydinimui reikiamą 71 balsą.

„Valstiečiai“ kadencijos pradžioje į Seimo pirmininkus savo deleguotą V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, postą pagal koalicijos partnerių susitarimą perleidę „socialdarbiečiams“.

V. Pranckiečiui atsisakius atsistatydinti, antradienį 53 Seimo nariai pirmajai vicepirmininkei Rimai Baškienei įteikė pareiškimą dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, siūlydami jį atleisti iš pareigų.

Vėliau dauguma jų atsiėmė parašus, kad sužlugdytų valdantiesiems netinkamu laiku surengtą atstatydinimo procedūrą, bet tuomet nepasitikėjimą V. Pranckiečiu parėmė opozicijos atstovai, motyvuodami, jog nori, kad „greičiau tas cirkas baigtųsi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Nuo depresijos iki isterijos - vienas žingsnis. Ar Karabasas į psichuškę keliaus pats ar kviesis GP?

Nesusimovė , o išryškino

Nesusimovė , o išryškino  portretas
kiek yra seime kiršintojų ir veidmainių . Visi opoziciniai , išskyrus 7 ))) Dar paaiškėjo kaip opoziciniai bijo Karbauskio , nes gali turėti daugumą balsų , jei kandidatuotų į seimo pirmininkus ) Todėl ir surengė šį šou 15 d , o nelaukė numatytos 17 . Man ši seimo opozicija kiršintojai - kurstė aistras , bailiai - nepalaikė per balsavimą Pranckiečio ir veidmainiai . O valdančiai daugumai pagarba , jie laikėsi statuto : surinkę parašus dėl Pranckiečio laiku pateikė , kad šis galėtų pasiruošti . O ką daro Pranckietis ? Pajutęs , kad pajudėjo ,, kėdė,, ir gali realiai jos netekti , surengė 15 d balsavimą ? Seimą šokdino Pranckietis , o ne Karbauskis , valdantieji laukė numatyto balsavimo 17 d .

Nuomone

Nuomone  portretas
Susimovei dieduk mano.Manei ,kad gali visus sokdinti.O pasirodo ,kad yra drasiu ir seima.Vakar tai pamateme.Lietuva ne Naisiai,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių