Valdantieji neskuba reikšti nepasitikėjimo švietimo ministre

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad valdančiųjų planuose nėra sumanymo reikšti nepasitikėjimą švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene.

„Mes galime reikšti nepasitikėjimą, bet tokio sumanymo tikrai nėra. Tas yra nesvarstoma, gal opozicija turi tokį sumanymą, mes to nežinome“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jeigu VTEK priimtų nepalankų J. Petrauskienei sprendimą, R. Karbauskio teigimu, spręsti turėtų premjeras, o ne Seimas. „Premjeras darys kažkokį sprendimą, tai yra ne Seimo reikalas atleisti“, - sakė R. Karbauskis.

Kalbas apie tai, kad ministrė J. Petrauskienė neturi šansų išsilaikyti poste, R. Karbauskis pavadino „gandais, kuriuos skleidžia opozicija“.

Pasak jo, yra pradėtos didelės reformos, gal ne viskas vyksta taip sklandžiai, kaip norėtųsi.

„Jeigu mes kalbame apie etatinį mokytojų apmokėjimą, (...) iš tikrųjų labai daugelyje mokyklų ir daugelyje vietovių tas padidėjimas atlyginimų yra aiškus ir akivaizdus, ir tas pripažįstama. Jeigu mes turime teigiamus faktus, vadinasi, tai nėra reforma, kuri buvo klaidingai suprojektuota. Tiesiog paprasčiausia trūksta kažkokios komunikacijos, išaiškinimo. (...) Aš apgailestauju, kad tai užima tiek daug laiko, kol visa tai išsispręs, tie neaiškumai vienoje ar kitoje vietovėje“, - sakė R. Karbauskis.

Jo įsitikinimu, sprendimai skirti papildomų lėšų mokytojų algoms tikrai padidins pedagogų atlyginimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip gali pakeisti,nes naudos turi,juk jam tik moterys patinka kad ir išsižiojusi ar ryža ar bus gretutė ar jurgutė,bet moteriškė šalia.Kaip mes dar pakenčiame tokius o mokslai ir švietimas jam paskutynėje vietoje,nori mūsų vaikus debilais paversti ir nenori nieko girdėti apie pedagogų rūpesčius ir vaikų ateitį. Lauk visus iki vieno tuos vadinamuosius valstiečius,o kartu ir tuos statytinius jų,nes mes nieko geresnio nesulauksime iš jų.

Pritariu Inai

Pritariu Inai portretas
Ką geresnio ,,profesionalai''gali pasiūlyti,jeigu jie nieko geresnio neturėjo ir neturi.Jiems pasidarė geri net ,,tvarkiečiai'',su kuriais jokiu būdu nesiruošė eiti į koaliciją.Bet kai prispaudžia uodegą,tenka savo žodžių,kaip ne vieną kartą,išsižadėti.Taip ir su Petrauskiene...Nevykusi,bet ką padarysi...

Ina

Ina portretas
Matyt....išsisėme " profesionalų" resursai....Neturi kuo keisti......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių