V. Pranckietis su JAV atstovų rūmu pirmininke aptarė saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Vašingtone viešintis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų Pirmininke Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) aptarė Lietuvos karinio, energetinio saugumo klausimus.

V. Pranckietis N. Pelosi padėkojo už JAV paramą nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, indėlį siunčiant savo karius į tarptautinį NATO batalioną Lietuvoje, tiekiant karinę įrangą, už tvirtą JAV poziciją išlaikant sankcijas Rusijai. Seimo Pirmininkas patikino, kad Lietuvai labai svarbus JAV buvimas regione ir pakvietė N. Pelosi apsilankyti Lietuvoje.

„JAV neabejotinai yra mūsų svarbi partnerė – iš JAV kompanijų įsigyjame reikšmingą dalį savo karinės įrangos. Per penkerius metus jos įsigyjame už maždaug pusę milijardo dolerių, pirkome „Oshkosh“ kovos mašinas, suplanuota pirkti sraigtasparnius „Black Hawk“, – susitikimo metu teigė V. Pranckietis, cituojamas pranešime spaudai.

Seimo Pirmininkas užtikrino, kad Lietuva vertina JAV Kongreso vaidmenį užtikrinant bendrą saugumą Baltijos regione. Pasak parlamento vadovo, skirdamos po 2 procentus nuo bendrojo vidaus produkto gynybos sektoriui, Baltijos šalys ir Lenkija stiprina ne tik nacionalinį saugumą, bet ir prisideda prie bendro NATO saugumo.

Šiuo metu Lietuvoje dislokuotas JAV batalionas su sunkiąja technika. Jame – daugiau nei 500 JAV karių ir 30 tankų.

Seimo vadovas akcentavo, kad didžiausia grėsme regione išlieka Rusija. Lietuva sveikina tvirtą JAV poziciją dėl sankcijų išlaikymo ir stiprinimo, kol Rusija nepakeis elgesio.

„Statydama dujotiekį „Nord Stream 2“ ar nesaugią Astravo atominę elektrinę Baltarusijoje, Rusija energetiką naudoja kaip politinį ginklą ir siekį daryti įtaką“, – tvirtino V. Pranckietis.

Vizito metu parlamento vadovas susitiko su JAV Senato Užsienio reikalų komiteto vadovais, kitais Kongreso nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

 nuomone portretas
Toks toki sutiko,idomu bus Trumpo reakcija i tai,vel durniais isvadins ,kaip GRYBAUSKAITE

Anonimas

Anonimas portretas
Trampas uz tokius lietuvisko shakalo zygius atkersys Lietuvai. Tai yra gerai. Bus jums dolbajobai saugumas ir ruuuusaiiii puolaaaaa. Tratins pridurkus is abieju pusiu - Amerika ir Rusija vis pasikeisdami. Cha cha cha .....

Anonimas

Anonimas portretas
Kalbetis reikia su Amerikos Prezidentu bet ne su kazkokiais luzeriais Pelesiais. Susitiko dvi komunistines ATMATOS.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių