V. Pranckietis kaltinamas veikimu prieš valdančiąją koaliciją

Valdantieji „valstiečiai“ parlamentui antradienį ketina pateikti prašymą, raginantį organizuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu. Šiame prašyme, teigia „valstietė“ Agnė Širinskienė, pagrindine priežastimi, kodėl turi būti nušalintas V. Pranckietis, nurodomas jo „sistemingas veikimas“ prieš valdančiąją koaliciją.

„(Prašyme. – ELTA) akcentuojamas sistemingas Seimo pirmininko veikimas prieš valdančiąją koaliciją. Dėl to mes visi ir praradome pasitikėjimą“, – Eltai sakė A. Širinskienė.

Jos teigimu, prašymas bus teikiamas antradienį, nes taip siekiama V. Pranckiečiui sudaryti galimybes pasiruošti prieš ketvirtadienį planuojamą balsavimą dėl nepasitikėjimo juo.

„(Reikia sudaryti galimybes. – ELTA) išlaikyti Konstitucijoje įtvirtintą teisę būti išklausytam ir suteikti jam (V. Pranckiečiui. – ELTA) pakankamai laiko paruošti atsakymams“, – sakė „valstietė“.

„Valstiečių“ lyderiai yra teigę, kad jau prieš kelis mėnesius buvo surinkę būtinus Seimo narių parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku. Tačiau projektas nebuvo registruotas dėl rizikos, kad parlamente pritrūks balsų išversti V. Pranckietį iš posto.

A. Širinskienės teigimu, yra ir daugiau koalicijos partnerių, kurie norėtų pasirašyti po deklaruota iniciatyva reikšti nepasitikėjimą Seimo vadovu.

„Dar yra žmonių, kurie nori pasirašyti – tokių yra iš koalicijos partnerių“, – teigė ji.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pirmadienį pranešė, kad planuoja trauktis iš Seimo frakcijos seniūno pareigų ir dirbti Seimo vadovybėje. Portalui DELFI politikas negalėjo atsakyti, kokioje pozicijoje jis toliau planuoja dirbti. Visgi jis teigė, kad neatmeta galimybės Seimo pirmininko poste pakeisti V. Pranckietį.

R. Karbauskio teigimu, antradienį „valstiečių“ frakcijoje turėtų būti priimtas sprendimas dėl to, kad jis, kartu su dviem kolegomis – Seimo pirmininko pavaduotojais Rima Baškiene ir Arvydu Nekrošiumi dirbs Seimo vadovybėje.

ELTA primena, kad R. Karbauskis kurį laiką kalbas, apie jo galimybę tapti Seimo pirmininku vadinęs juokais, praėjusios savaitės trečiadienį deklaravo, kad vis dėlto svarstytų tapti naujuoju Seimo pirmininku, arba, kaip teigė Eltai, užimti Seimo vicepirmininko postą. Šiai idėjai pritarimą išsakė premjeras Saulius Skvernelis, Socialdemokratų darbo partijos, kuriai pagal koalicinę sutartį priklauso parlamento vadovo postas, pirmininkas Gediminas Kirkilas bei konservatorė Irena Degutienė.

Balsavimą dėl nepasitikėjimo dabartiniu Seimo vadovu V. Pranckiečiu valdantieji „valstiečiai“ planuoja ketvirtadienį. Kad Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, reikalingas ne mažiau kaip 71 parlamentaro pritarimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Žmonem turi buti svarbu kad valstieciai panaikintu tas iš tautos vagystes pakeltu mokesčius verslininkam maximom aukochholio biznieriam tabako magnatam tai tik tada pageres musu gyvenimas o puolimas tu piniguočiu didžiulis ir su žemem maišomi tie kurie stengesi atkurti teisybe ir kiek yra durneliu kurie dar nemastydami palaiko tuos monopolininkus kurie iš ju iš ju vaiku atima geresni kasni

kauniete

kauniete portretas
ŽINAI KAD TA GRETUTE DAUG KULTURINGESNE IR PROTINGESNE UŽ TA PRIE KEDES PRILIPUSI KONSERVINI PRANCKIETI moteris nesivele i ta konservini šiukšlyna o atsisake mandato nors tikrai net nebuvo už ka ja šalinti protinga garbinga moteris taip kad jus konserviniai šiukšles daugiau neturedami ka loti jau pora metu neužsičiaupiat brudai žemo lygio

JONAS

JONAS portretas
Kursime pranskieti pagal Širinskiene tai seimo valia keisti konstitucijoje prikurtus lansberginiu liberastu istatimai savo gerovei o gerbiamas KAVBAUSKIS ir ŠIRINSKIENE kurs istatimus gerinti žmoniu gyvenima
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių