V. Pranckietis apie S. Rudėnaitės atleidimą: matyt, buvo nurodymai, kaip balsuoti

Seimui balandžio 21 d. atleidus pareigas einančią Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkę Sigitą Rudėnaitę, tačiau neperkėlus jos į aukštesnes pareigas, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad parlamentarams galėjo būti nurodyta ar patarta, kaip reikia balsuoti.

Jo teigimu, teisininkai, rengdami dekretus dėl kandidatų į teisėjus, turėtų išvengti galimybės ateityje pasikartoti tokiam scenarijui.

„Buvo, matyt, nurodymai balsuoti vienaip ar kitaip. Aš tikiuosi, kad Seimo nariai nesuprato, ką daro. Balsavimas dėl teisėjos S. Rudėnaitės atleidimo... Jeigu būtų tiek pat balsavusių už paskyrimą, kiek už atleidimą, tai ji būtų paskirta, bet dabar išėjo, kad Seimo nariai balsavo nenuosekliai. Tai reiškia, kad buvo, matyt, kažkokie papildomi nurodymai ar patarimai. Mes nežinosime to niekada, kadangi balsavimas buvo slaptas“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Pranckietis.

Tai reiškia, kad buvo, matyt, kažkokie papildomi nurodymai ar patarimai.

Jo teigimu, dekretai, kuriais yra atleidžiami ir paskiriami teisėjai, turėtų būti teisiškai tvarkingi, kad ateityje būtų išvengta tokių dalykų, kai asmuo atleidžiamas jo neperkėlus į kitas pareigas.

„Prasidėjo klaida pirmiausia Prezidentūroje, kadangi viename dekrete buvo parašyta pirmiausia atleisti, o po to paskirti. Tai jau yra toks keistokas sprendimas. (...) Pritarčiau tiems teisininkams, kurie sako, kad turėtume sutvarkyti tuos dalykus, jog taip neįvyktų. Atsiradus atleidimo pagrindams, tie žmonės tik tada turėtų būti atleidžiami, o ne prieš tai“, – pridūrė V. Pranckietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakyciau,

Sakyciau, portretas
nesolidus paaiskinimas. Tai nerimta,tarsi pasaliecio kalba,o zmones visada zino,ka daro,juk ne vaikai,jie mato situacija taip,o ne kitaip,tai ko plustis

Ko vengia Pranckietis

Ko vengia Pranckietis portretas
Pranckietis pasako A tačiau nesako B .Kas tai nori būti visiems geras?.

pilietis

pilietis portretas
o tai visada būna duoti nurodymai kaip turi balsuoti, koks čia seimas vištinykas su vadu priešakį
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių