V. P. Andriukaitis paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimuose

Socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis penktadienį paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimuose.

Apie tai jis žiniasklaidai pranešė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje.

„Tai buvo vienas sunkiausių apsisprendimų šiandieniniame mano gyvenime (...) Didelis žmonių entuziazmas ir palaikymas skatino mane susimąstyti, ką galiu duoti savo tėvynei ir Lietuvos žmonėms“, – žurnalistams sakė V. P. Andriukaitis.

Tai trečias kartas, kai V. P. Andriukaitis siekia prezidento posto, anksčiau jis dalyvavo 1997 ir 2002 metų šalies vadovo rinkimuose. Kandidatu į prezidentus pernai jį iškėlė 40 Lietuvos socialdemokratų partijos skyrių.

Didelis žmonių entuziazmas ir palaikymas skatino mane susimąstyti, ką galiu duoti savo tėvynei ir Lietuvos žmonėms.

„Mano rinkimų kampanija bus gana trumpa, nes dar esu saistomas dabartinių pareigų. Turiu baigti savo darbus, bet pažadu, kad per šį laikotarpį esu pasiruošęs susitikti su kiekvienu iš jūsų. Nesu politikos naujokas, daugelis mane pažįsta ir daugelis turi vienokią ar kitokią nuomonę apie mane“, – teigė V. P. Andriukaitis.

Kalbėdamas apie savo rinkimų programos akcentus, jis pirmiausia minėjo kovą su skurdu. Anot politiko, Lietuvos mokesčių sistema ir socialinė politika yra nukreipta „patenkinti tuos, kurių piniginės storesnės“, todėl reikia kovoti su skurdu ir pagalvoti apie jaunų žmonių ateitį.

„Turime penktadalį žmonių skurde, trečdalį turime netoli skurdo ribos, turime didelę emigraciją. Kyla klausimas, ar ir toliau galime taip žengti į priekį? (...) Taip toliau tęstis nebegali“, – sakė V. P. Andriukaitis.

Eurokomisaras teigė, kad reikia pasiekti visuotinį susitarimą dėl pažangios progresinės mokesčių sistemos, kuri leistų pakelti minimalų pragyvenimo lygį ir padidinti pensijas.

„Mano tikslas pakeisti padėti ir užtikrinti, kad jaunesnė karta ateitų į politinį gyvenimą žymiai drąsiau ir žymiai aktyviau, tai ir yra atsinaujinimo kelias“, – sakė eurokomisaras.

Ilgametis Socialdemokratų partijos narys šiuo metu dirba Europos Komisijoje ir yra atsakingas už sveikatą bei maisto saugą.

Pernai V. P. Andriukaitis teigė, kad dalyvavimą nacionaliniuose rinkimuose eurokomisarai turi suderinti su Europos Komisijos vadovu Jeanu Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

Pasak V. P. Andriukaičio, jis gavo Europos Komisijos vadovo leidimą dalyvauti prezidento rinkimuose, todėl nuo balandžio 1-osios oficialiai išeina atostogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Ar tu ji pazisti ,kad sakai i laba dirna neatsako jis gi neturi pazistamu ir jis tau nedraugas

Vinigretas

Vinigretas portretas
Na ir kompanija į prezidentus.Dar trūko švepliaus prezudento.Sako, veržiasi ir pabuvojęs psichiateinėje,ir visiškas chamas,nesugebantis ramiai mąstyti,ir bendraujantis su dvasiomis,trūko tik švepliaus.Bet dabar jau yra.

Romualdas

Romualdas portretas
Palaikykim MINDAUGA PUIDOKA.Neleiskime persekioti Naisiu milijonieriui !
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių