V. Landsbergis po D. Grybauskaitės kalbos: G. Nausėdos laukia iššūkiai

Profesorius Vytautas Landsbergis teigia, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės paskutinioji – dešimtoji – metinė kalba buvo ne tik įprastas metinis pranešimas, bet ir atsisveikinimas, kuriame, pasak jo, buvo išsakytas labai vertintinas požiūris dėl Lietuvos ateities bei požiūrio į Rusijos agresiją.

„Toje kalboje buvo labai svarbių akcentų, kurių reikia nepamiršti, kad Lietuva yra ir toliau viena iš Europos permainų iniciatorė. Mes inicijavome pačią didžiausią permainą – išėjimą iš konfrontacijos tarp Europos demokratijų ir totalitarinės imperijos. Mes ne tik save išvedėme iš ten, mes atidarėm langą ir vartus kitoms šalims, kurios buvo Sovietų priespaudoje“, – Seime po metinio D. Grybauskaitės pranešimo sakė V. Landsbergis.

Pasak profesoriaus, jis teigiamai vertina ir D. Grybauskaitės besąligišką agresoriaus pasmerkimą, kurį akcentavo savo metiniame pranešime.

Mes ne tik save išvedėme iš ten, mes atidarėm langą ir vartus kitoms šalims, kurios buvo Sovietų priespaudoje.

„Labai kategoriškas įvertinimas dabartinės padėties, kur mes matome čia pat, greta mūsų vykstantį karą, agresiją prieš pasaulio tvarką. Tai ne tik prieš Ukrainą, bet ir prieš pasaulio tvarką“, – sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, prezidentės kalboje yra ir nurodomas iššūkis naujam prezidentui Gitanui Nausėdai – palinkėjimas išlaikyti tvirtas Lietuvos pozicijas tarptautinėje erdvėje.

„Lietuvai su jos nauju prezidentu bus didžiausias išmėginimas, ar Lietuva bus prisitaikėlių būry, ar Lietuva vis dėlto gins teisingumą, principą, padorumą. Tarptautinis padorumas yra svarbus dalykas“, - konstatavo profesorius V. Landsbergis.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Seime skaitė savo paskutinį – dešimtąjį - metinį pranešimą. Tai yra prezidento prievolė, nustatyta Konstitucijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikiuosiu

Tikiuosiu portretas
kad Isrinktasis Prezidentas nepaklausys isminciu ir nepaskelbs karo Rusijai.

nuostaba

nuostaba portretas
Koks čia tipelis prie prezidentų limpa?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių