V. Landsbergis atsiprašo G. Žiemelio, išsakytą kritiką vadina „pastaba pro šalį“

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis viešai atsiprašė verslininko Gedimino Žiemelio dėl Vasario 16-ąją išsakytos kritikos dėl esą jo turimų „rusiškų pelnų“, pripažinęs, kad tai buvo „pastaba pro šalį“.

„Noriu atitaisyti savo skubotai rengto kalbėjimo klaidą. Iš signatarų balkono pakviečiau ir G. Žiemelį atsisakyti pelnų Rusijoje ir paremti Ukrainą, o tai buvo pastaba pro šalį. Vidmantas, bendražygis iš AT laikų, užtikrino, kad jo sūnus nuo karo pradžios nebeturįs verslų Rusijoje, daug ko netekęs ir daug padėjęs ukrainiečiams. Klaida yra klaida, stoka informacijos. Mea culpa“, – feisbuke antradienį rašė V. Landsbegis.

Vasario 16-ąją iš Signatarų namų balkono sakytoje kalboje jis pasigedo Rusijoje verslą turinčių ar turėjusių lietuvių indėlio į šiuo metu vykstančią akciją „Radarom“, siekiant nupirkti Ukrainai multifunkcinių taktinių radarų stebėti savo dangų, paminėdamas G. Žiemelį ir Kauno merą, vieną iš „Vičiūnų grupės“ savininkų Visvaldą Matijošaitį.

„Bet nei V. Matijošaitis, nei G. Žiemelis nepervedė kokio milijonuko nuo savo rusiškų pelnų. (...) Taip, jei taptų žinoma, galėtų sutrikti lietuviškas verslas Rusijoje. Bet ne jau tai svarbiau nei tūkstančio benamių žūtis dėl neuždengto Ukrainos dangaus?“ – tuomet kalbėjo V. Landsbergis.

„Tačiau ir tai padaryti dar ne vėlu, gerbiamas mere, gerbiamas Vidmanto sūnau“, – savo kalboje pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Velnias \\\\\.../////

Velnias  \\\\\...///// portretas
žemėje.

O kiek

O kiek portretas
KGB agentas "Dėdulė" pats paaukojo pinigų Ukrainai?

<<<<yra tokia liga ,kaip aukštybės manija

&lt;&lt;&lt;&lt;yra tokia liga ,kaip aukštybės manija portretas
Neįžvelgiau niekur senojo Landsbergio pasiaukojimo veiksmų LIETUVAI .Bet šis tipas visada kažkokiu būdu visada išlenda į priekį .Nesuprantu kaip jis sugeba taip ,kai visą pagrindinį darbą padaro kiti...Garsusis balkonėlis konkrečiai okupuotas . Ar ten nors kartą kalbėjo KOVOTOJAS TERLECKAS ar kitas signataras ? Galimai sergantis aukštybės manija kiekvienais metais padainuoja ar padeklamuoja ir pakalba iš savo balkonėlio...Praeitais metais kalbėjo, nors minia švilpė ir šaukė ,,GĖDA" arba ,,OZOLAS".. kvailiai ,ten gi diedo balkonas . Šiais metais dėdukas dainavo ar deklamavo savo balkonėlyje apie gamtą ,o užbaigė kalba apie ŽMOGĖDRAS.....derinys kaip visada išskirtinis...nei du nei trys.....
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių