V. Gailiui ir B. Markauskui tapus merais – nauji Seimo nario rinkimai

Seimo nariams liberalui Vitalijui Gailiui ir „valstiečiui“ Broniui Markauskui Seimo nario kėdę iškeitus į merų pareigas, dviejose rinkimų apygardose bus surengti nauji Seimo nario rinkimai.

Ne vėliau kaip po pusmečio tokie rinkimai turėtų vykti Gargždų rinkimų apygardoje Nr. 31, kur į Seimą buvo išrinktas „valstiečiams“ atstovaujantis buvęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Per kovo 17 d. vykusius pakartotinius merų rinkimus, sulaukęs 58 proc. palaikymo, jis buvo išrinktas Klaipėdos rajono meru.

Savivaldos rinkimai buvo sėkmingi ir Seimo nariui liberalui Vitalijui Gailiui. Galutiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, jis jau pirmajame rinkimų ture, vykusiame kovo 3 d., išrinktas Joniškio rajono meru.

Liberalų sąjūdžio iškeltas Vitalijus Gailius į Seimą buvo išrinktas Žiemgalos rinkimų apygardoje Nr. 46. Todėl V. Gailiui Seimo nario kėdę iškeitus į mero pareigas, ten irgi laukia nauji Seimo nario rinkimai.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą Seimo nario įgaliojimus pripažinus nutrūkusiais, Seime atsiranda laisva parlamentaro vieta. Jei buvęs Seimo narys buvo išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje, šioje rinkimų apygardoje organizuojami nauji rinkimai.

Nauji rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius. Rinkimai nerengiami, jeigu skelbtina naujų rinkimų data patenka į laikotarpį, kai iki eilinių Seimo rinkimų datos, skaičiuojamos pagal Konstituciją, yra likę mažiau kaip metai. Konkrečią naujų rinkimų rengimo tvarką pagal Seimo rinkimų nustatytus reikalavimus ir terminus nustato Vyriausioji rinkimų komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Seimo nariams liberalui Vitalijui Gailiui ir „valstiečiui“ Broniui Markauskui Seimo nario kėdę iškeitus į merų pareigas, dviejose rinkimų apygardose bus surengti nauji Seimo nario rinkimai" - tapdami Seimo nariai jie pačia Konstitucija prisiekė, kad MUMS tarnaus sąžiningai; DEJA, pasitaikius pirmai progai tą priesaiką SULAUŽĖ - APKALTĄ jiems, o ne naujus rinkimus!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių