V. Čmilytė-Nielsen: nuo kitos kadencijos būtų atsisakoma Seimo viešbučio

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nemano, kad įstatyme reikėtų įteisinti Seimo narių atostogas, nes Seimo nario pareigos yra nepertraukiamos, tačiau ji įsitikinusi, kad Seimo viešbučio nuo kitos kadencijos reikėtų atsisakyti.

„Mano manymu, sutarimo dėl atostogų klausimo Seime nėra. Seimo nario darbo pobūdis yra toks, kad numatyti atostogas iš esmės labai sudėtinga, tos pareigos yra nepertraukiamos, ir laikas tarp sesijų, kaip jau ne kartą yra kalbėta, yra Seimo narių planuojamas savarankiškai“, – antradienį žurnalistams Seime, komentuodama Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektą, sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, Seimas antradienį po svarstymo apsispręs ir dėl viešbučio likimo. „Įstatymo projekte yra numatytas principinis sprendimas, kad nuo kitos kadencijos būtų atsisakoma Seimo viešbučio, ir dėl to šiandien Seimas apsispręs. Suprantama, kad Seimo viešbutis, kuris nuolat reikalauja priežiūros, remonto ir ypač žvelgiant į ateitį, į ateities kadencijas jis taip pat reikalauja nuolatinių investicijų“, – sakė V. Čmilytė- Nielsen.

Įstatymo projekte yra numatytas principinis sprendimas, kad nuo kitos kadencijos būtų atsisakoma Seimo viešbučio, ir dėl to šiandien Seimas apsispręs.

Seimas antradienį ketina svarstyti Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektą.

Straipsnyje, reglamentuojančiame Seimo narių darbo ir poilsio laiką, nurodoma, kad „Seimo nario veikla yra nepertraukiama, Seimo nariai savo įgaliojimus vykdo visą kadencijos laiką. Seimo narių darbo laiką Seimo sesijų metu nustato Seimo valdyba. Seimo nariai laiką tarp Seimo, Seimo struktūrinių padalinių ir darbo grupių, kurių nariai jie yra, posėdžių planuoja savarankiškai“.

Jeigu Seimas pritartų įstatymo projektui, nuo 2024 m. sausio 1 d. turėtų įsigalioti naujos įstatymo nuostatos dėl Seimo nario aprūpinimo gyvenamosiomis patalpomis, reikalingomis jo parlamentinei veiklai vykdyti, kuriose kalbama apie gyvenamosios patalpos nuomos kompensaciją.

Teisę gauti tokią kompensaciją turėtų Seimo narys, kurio deklaruota nuolatinė gyvenamoji vieta Seimo rinkimų dieną yra toliau negu 50 kilometrų nuo Vilniaus miesto centro ir kuris neturi ir per paskutinius penkerius metus iki prašymo pateikimo dienos nuosavybės teise neturėjo gyvenamosios patalpos Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje ir ne toliau kaip 50 km nuo Vilniaus miesto centro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varyk

varyk portretas
staigiai nuo valdlovio nes ne mes tave rinkom o iremino povilionis is kubos saikos o VRK laurute kartu su visa sia libsaika tures atsakyt tautai uz viska kaip ir ki/ti nkvd statytiniai /ruspaslapties/ isverstaskuriai ?...senjor.......

:)

:) portretas
Neabejokime, o tikrai nebus kitos kadencijos, nors ir apatinių rūbų atsisakytų...

LKL

LKL portretas
Kažkaip jau abejoju ar bus ta antra kadencija apie kurią svajojat.pensininkus visai pamiršot tai jie ir nebalsuos už jus o tai jūsų elektoratas,taip kad ruoškitės būti opozicijoj,pakvailiojot šią kadenciją ir užtek,taškas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių