V. Čmilytė-Nielsen apie atstovavimą EVT: lyderiai turėtų tarpusavyje susitarti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia mananti, kad Prezidentūros ir valdančiosios konservatorių partijos diskusija dėl tolesnio Lietuvos atstovavimo Europos Vadovų Taryboje (EVT) neturėtų pakenkti Seimo ir šalies vadovo Gitano Nausėdos santykiams.

„Aš manau, kad tai Seimo santykiams nei su Vyriausybe, nei su Prezidentūra nekenkia. Tačiau bet koks nesikalbėjimas – jis potencialiai gali kenkti“, – LRT radijui sakė Seimo vadovė.

Pasak jos, svarbiausia, kad atsakymą į pastaruoju metu vėl atsinaujinusi klausimą, kas turėtų Lietuvai atstovauti EVT, rastų Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė ir prezidentas G. Nausėda. Politikė pažymi, kad, jos žiniomis, abu valstybės lyderiai šiuo klausimu kalbasi.

Manau, kad šie du lyderiai turėtų tarpusavyje susitarti galbūt nelaukiant įstatyminių iniciatyvų iš Seimo.

„Mano žiniomis, prezidentas su premjere kalbasi“, – teigė liberalė ir pabrėžė, kad būtų gerai, jei susitarimas tarp G. Nausėdos ir I. Šimonytės dėl važiavimo į EVT įvyktų anksčiau, nei Seime pasirodys įstatyminės iniciatyvos, kuriomis būtų pretenduojama keisti susiklosčiusią praktiką, kad būtent prezidentas Lietuvai atstovauja EVT.

„Manau, kad šie du lyderiai turėtų tarpusavyje susitarti galbūt nelaukiant įstatyminių iniciatyvų iš Seimo“, – teigė ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen būtų prasminga, jei kai kuriais klausimais Lietuvai EVT atstovautų Vyriausybės vadovas.  

„Būtų prasminga, kad kai kuriais klausimais Lietuvai atstovautų tas lyderis, kuris turi vykdomąją galią ir būtent kai kalbama apie vakcinas ir dalykus, kurie labiau tinka premjerui“, – apibendrino Seimo vadovė.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių