V. Blinkevičiūtė: galimas piktnaudžiavimas išmokomis padidino nepasitikėjimą savivalda

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų vadovė Vilija Blinkevičiūtė pripažįsta, kad atvejai, kai savivaldybių tarybų nariai galbūt neskaidriai naudojosi išmokomis padidino nepasitikėjimą savivaldybių darbu ir žada aptarti šią situaciją savaitgalį vykstančiame partijos suvažiavime.

Kaip ketvirtadienį pranešė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), V. Blinkevičiūtė „griežtai ir kritiškai“ vertina „susiklosčiusią neskaidrią situaciją šalies savivaldybėse apmokant tarybų nariams už darbą“, o pastaruoju metu skelbiama informacija, anot jos, atskleidė daug trūkumų ir galimo piktnaudžiavimo atvejų įvairiose savivaldybėse.

„Susiklosčiusi situacija įžeidė Lietuvos visuomenę ir padidino nepasitikėjimą savivaldybių darbu. Šeštadienį vyksiančiame suvažiavime bus priimtas atskiras LSDP pareiškimas dėl šios situacijos“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Susiklosčiusi situacija įžeidė Lietuvos visuomenę ir padidino nepasitikėjimą savivaldybių darbu.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

LSDP nurodo, kad partijos valdyba gegužės pradžioje aptarė ir įvertino susiklosčiusią situaciją bei rekomendavo LSDP nariams savivaldybėse viešai ir skaidriai atskleisti naudotų lėšų pagrįstumą visuomenei, o esant „akivaizdiems savivaldybių tarybų reglamentuose nustatytiems apmokėjimo už darbą tvarkos pažeidimams, grąžinti pinigus į savivaldybių biudžetus“.

Remdamasi LSDP statutu, valdyba taip pat rekomendavo kilus įtarimams dėl partiečių galimo nusikalstamo lėšų pasisavinimo partijos skyriams kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas, kad būtų pradėti reikalingi teisiniai tyrimai, o nariams siūlo stabdyti narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai gal priminsi,

Tai gal priminsi, portretas
kiek ten, Jonavoje ,tavo šaikos bolševikai įsisavino, Blinke?

Kriuksė

Kriuksė portretas
Nuo paršavedžių šėrimo prieš kergimą ar sėklinimą, paršingumo ir laktacijos metu labai priklauso jų apsivaisinimas ir vislumas, paršelių stambumas, gyvybingumas, augimas bei vystymasis. Tai lemia kiaulių augimą, penėjimosi bei mėsines savybes vėlesniuose auginimo etapuose, veislinių gyvulių reprodukcinius ypatumus. Taigi tinkamas paršavedžių šėrimas bei laikymas yra vienas iš svarbiausių veiksnių sėkmingai bei pelningai tvarkant kiaulininkystės ūkį. Energijos, maisto, mineralinių medžiagų bei vitaminų reikmė paršavedėms priklauso nuo amžiaus, svorio, fiziologinės būklės (kergiama, paršinga ar laktuojanti), įmitimo, laikymo sąlygų. Paprastai kiaulė paršiuojasi du kartus per metus. Jeigu laktacijos metu nesuliesėja, ji rujoja jau pirmą savaitę po nujunkymo.

klausimėlis Blinkevičiūtei

klausimėlis Blinkevičiūtei portretas
kodėl Valstybinė mokesčių inspekcija ir Auditorių rūmai bijojo tikrinti politikų "čekiukus" kaip kokios mafijos? Iš kur ir kilo "čekiukų" krizė. Būtų VMI ir Auditorių rūmai tikrinę politikus kaip bobutes turguje, jokios krizės nebūtų buvę.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių