Užrašus S. Skvernelio gyvenamoje vietoje palikęs vyras lieka išteisintas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį dėl užrašų ant buvusio ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio gyvenamos Upės gatvės asfalto teistam Gediminui Vaitkevičiui.

Buvęs tuometės prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas G. Vaitkevičius pirmos instancijos teismo liepą buvo išteisintas dėl politiko šmeižto ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Upės gatvėje, netoli S. Skvernelio šeimos namų ant asfalto buvo palikti užrašai „vagies namas“ ir „Skvernelis“ bei nupiešta rodyklė.

„Užraše nėra nusikalstamos veikos požymių, tyčios pažeminti asmenį“, – per posėdį paskelbė teisėjas Arūnas Bartkus. Teismas sutiko su pirmosios instancijos teismo išvada, kad žodis „vagis“ buvo panaudotas perkeltine prasme.

Prokuratūra teigė, kad užrašuose ant kelio nebuvo išreikšta kritika ar nuomonė – tai buvo tikslinis asmens šmeižimas, akivaizdžiai peržengiantis civilinės atsakomybės ribas. Panaikinti išteisinamąjį nuosprendį prašė ir S. Skvernelis.

Prokuratūros ir nukentėjusiųjų apeliaciniai skundai atmesti.

Teisėjas A. Bartkus taip pat atkreipė dėmesį, kad nukentėjusysis užėmė itin aukštas pareigas, todėl kritikos toleravimo santykis turi būti aukštesnis.

2019 metų spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Visa ši suma buvo skirta tuometinio premjero S. Skvernelio gyvenamos gatvės ruožo asfaltavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

issuko nuo kalejimo sizofrenika konservatlibersosika

issuko nuo kalejimo  sizofrenika konservatlibersosika  portretas
grybauskaite su masiolu..... vel deze dazu pasiemes su ,,,pendzliu ,,, rankoje naktimis lakstys gatvese terliodamas sienas ir gatves...

Anonimas

Anonimas portretas
Kunigas: "VAGIE, kepure dega" Vagis: "patyriau didžiule moraline zala"

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kai Baravykaitės žmogus, tai nusikaltėlis išteisinamas. Jei būtų Gražulis tai padaręs, senai būtų uždarę bjaurybės.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių