Teisme – P. Gražulio ir kitų iš rinkimų pašalintųjų politikų skundai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pradėjo nagrinėti anksčiau Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) iš savivaldos rinkimų pašalintų politikų skundus.

Ketvirtadienį numatoma svarstyti Seimo nario, Tautos ir teisingumo (centristų, tautininkų) sąjungos pirmininko Petro Gražulio, partijos „Laisvė ir teisingumas“, Regionų partijos, nepartinio sąrašo „Dirbame miestui“ skundus.

Trečiadienį teismas jau nagrinėjo Liberalų sąjūdžio, Lietuvos žaliųjų partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos prašymus, penktadienį suplanuoti posėdžiai dėl dar kelių partijų skundų.

Ketvirtadienį numatyta skelbti ir pirmąjį sprendimą šiose bylose. Planuojama, kad LVAT pasisakys dėl Žaliųjų partijos kandidatų išbraukimo.

Minėtos partijos ir komitetai apskundė VRK sprendimą, kuriuo jų atstovams neleista dalyvauti savivaldos rinkimuose dėl netinkamai pateiktų pareiškinių dokumentų.

Praėjusios savaitės sprendimu iš viso iš rinkimų kovos pašalinta daugiau kaip pusė tūkstančio arba beveik 4 proc. politikų.

Į Vilniaus miesto merus ir sostinės savivaldybės tarybą norėjęs kandidatuoti P. Gražulis išbrauktas iš potencialių kandidatų sąrašo, nes nesumokėjo dvigubo rinkimų užstato.

Rinkimų kodekse numatyta, kad jeigu savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatų sąraše įrašyti kandidatai, einantys pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis, už kiekvieną tokį kandidatą mokami dvigubi užstatai.

Dauguma – per 400 – politikų išbraukti, nes nepateikė šiemet pirmą kartą tarp privalomų pareiškinių dokumentų įtrauktų biografijos duomenų. Reikėjo nurodyti gimimo datą, vietą, išsilavinimą, užsienio kalbos mokėjimą, tautybę, darbovietę, šeiminę padėtį, pomėgius.

Rinkimų kovoje taip pat neleista dalyvauti kandidatams, kurie nepateikė savo fotografijų. VRK duomenimis, tokių buvo 67.

Daugiau kaip pusšimtis asmenų nedeklaravo gyvenamosios vietos toje savivaldybėje, kurioje nori kandidatuoti.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Kova del vietos prie lovio.

tas be savivertės

tas be savivertės portretas
Kiek jis žemins seimą, balsuoja už kitus,su koldūnais pripažintas kaltu byloje, vietoj foto deda kaktusus,ir neišeina iš seimo, eik lauk pats, turėk savigarbos

SEIMAS TIK PASIPINIGAUTI EINA,,,,,,,,,,,,,,,

SEIMAS TIK PASIPINIGAUTI EINA,,,,,,,,,,,,,,, portretas
Kiaule irgi neimanoma nustumti nuo geldos jeigu jau jinai eda,priesinasi,,,,,,saziningas,mastantis zmogus prasikaltes pats pasisalina,o tie veikejai visada kimba i kakla del siltos vieteles,kiek mes dar ziuresime i tuos cirkininkus,argi nebere mastanciu zmoniu,kad ,renka visokias kluovnus,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių