Teismas priėmė nagrinėti „valstiečių“ skundą dėl „Naisių vasaros“

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį priėmė nagrinėti valdančiųjų „valstiečių“ ir jų lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimą, kur skundžiamas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas dėl televizijos serialo „Naisių vasara“.

„Vilniaus apygardos administracinis teismas (...) priėmė nagrinėti pareiškėjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Ramūno Karbauskio skundą atsakovei Lietuvos Respublikos vyriausiajai rinkimų komisijai dėl sprendimo panaikinimo“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

VRK prieš mėnesį konstatavo, kad politine reklama laikytini atskiri serialo „Naisių vasaros“ epizodai, kur „valstiečių“ lyderis kvietė žiūrovus aplankyti Naisius Šiaulių rajone, rodytas partijos leidinys, kalendorius su jos logotipu.

Partija ir jos lyderis nesutinka su VRK nuomone, kad politinės reklamos apraiškų buvo dalyje komisijos vertinamų serialo sezonų. Taip pat nesutinkama su VRK sprendimu vertinti per pusantrų metų rodytas serijas – „valstiečių“ manymu, vertinamas turėjo būti tik 2016 metų Seimo rinkimų agitacijos laikotarpis.

Minimą VRK sprendimą buvo apskundę ir opoziciniai konservatoriai, bet Vilniaus apygardos administracinis teismas atsisakė nagrinėti jų pareiškimą argumentuodamas, kad komisijos sprendimas nesukelia teisinių pasekmių šiai partijai.

Konservatoriai siekė, kad politine reklama būtų pripažintas visas serialas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Manau Naisių serialas padarė labai didelį poveikį, nes nuo ryto ligi vakaro, nuo darželinuko iki brandaus senjoro, visoje Lietuvoje nieko neveikė, net nevalgė ir nemiegojo, o tik Naisių serialą žiūrėjo, gyrė ir komentavo. Pasibaisėjimas. O štai apie konservatorius jau du metai nei garso. Kur jie dingo? Emigravo? Išmirė?

jau

jau portretas
pavelavot nes vasara baigiasi tai imkit sprendimus rudeniui o po to ir ziema ateis jei sulauksim.....

PUIKŪS DVIGUBI STANDARTAI

PUIKŪS DVIGUBI STANDARTAI portretas
Ir konservatoriams špygą parodžiusio teismo argumentai puikūs: "komisijos sprendimas nesukelia teisinių pasekmių šiai partijai." Partijai atsieit ne, o Lietuvai? Porą metų vykęs kryptingas serialo žiūrovų smegenų plovimas neturėjo įtakos rinkimams? "Agrokoncerno" finansuotas karbauskininkus reklamavęs serialas neformavo viešosios nuomonės?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių