T. V. Raskevičius neabejoja: prezidentas pritars civilinės sąjungos įstatymo projektui

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius teigia esantis tikras, kad prezidentas Gitanas Nausėda pritars Civilinės sąjungos įstatymo projektui, Seime laukiančiam galutinio patvirtinimo.

„Matydamas vakarietišką prezidento laikyseną principinę, neturiu nė menkiausios abejonės, kad prezidentas šį įstatymą pasirašys“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Laisvės frakcijos atstovas.

Šalies vadovo patarėja Asta Skaisgirytė ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė, kad G. Nausėda apsispręs, ar pasirašyti šį teisės aktą tik tuomet, kai jis bus patvirtintas Seime.

„Teigiamai vertinu tokią prezidento laikyseną. Prezidentas anksčiau yra sakęs, kad į teisėkūros procesą nesikiš, susilaikys nuo komentarų dėl šio įstatymo ir spręs, kai jis bus priimtas Seime“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Matydamas vakarietišką prezidento laikyseną principinę, neturiu nė menkiausios abejonės, kad prezidentas šį įstatymą pasirašys.

Seimas antradienį po svarstymo kelių balsų persvara pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė.

Šiuo metu laukiama galutinio balsavimo.

Reaguojant į svarstomą projektą ir siekiant išreikšti jam nepritarimą, Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija ketvirtadienį prie Seimo rengia protesto akciją.

Pagrindinis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas projektui pritarė dar praėjusių metų rugsėjį, bet iki šiol jis nebuvo teikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui, valdantiesiems nesurenkant reikiamo balsų skaičiaus.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą valdančiųjų politikai teigia parengę kaip kompromisinį, kai parlamente 2021 metais buvo nepritarta Partnerystės įstatymo projektui.

Konservatyvūs parlamentarai laikosi pozicijos, kad civilinė sąjunga siūlomu reguliavimu būtų panaši į santuokos ar šeimos santykius. Anot jų, labiau tinkamas yra „artimo ryšio“ projektas, nes neprilygina nesusituokusių skirtingų ar vienos lyties porų šeimai.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Nepasiduoti padugniu manipuliacijoms.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Lietuvos prezidentas GITANAS NAUSĖDA yra normalus vyras o ne koks iškrypėlis ir pediku kliedesiam tikrai nepritars ir nepasirašys !!!!!!

M

M portretas
Nepritars,jis ne iš tokių jis normalus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių