A. Sysas: valdantiesiems gali užtekti „kareivių“ atmesti veto

Seimo opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas sako, kad valdantiesiems gali užtekti balsų atmesti šalies vadovo veto dėl įstatymo pataisų, numatančių, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

„Jeigu jie visus surinks iki vieno ir kaip kareivius sustatys... Tai 73, rodos, pas juos balsai, jie gali prarasti tik du kareivius“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime galima scenarijų dėstė A. Sysas.

Norėčiau priminti, kad ne tik Lietuvos įstatymai, bet ir ES direktyva aiškiai kalba apie tai, kad darbuotojas bet kokiu atveju negali mokėti už saugą ir sveikatą darbe.

Jis teigiamai vertina šalies vadovo apsisprendimą vetuoti šias įstatymo pataisas, kadangi ir socialdemokratai kreipėsi į prezidentą, prašydami jas vetuoti.

„Aš manau, kad tai yra teisingas sprendimas,  jeigu mes norime valdyti pandemiją (...) Norėčiau priminti, kad ne tik Lietuvos įstatymai, bet ir ES direktyva aiškiai kalba apie tai, kad darbuotojas bet kokiu atveju negali mokėti už saugą ir sveikatą darbe“, – sakė A. Sysas.

Anot politiko, testavimas yra pirmas barjeras, kuris gali išaiškinti susirgimų faktus.

„Jeigu iš žmogaus, kuris nenori vakcinuotis, mes dabar atimsime teisę dar ir pasitikrinti, tai jis bus nešiotojas tos pandemijos. Ar mums to reikia? Manau, kad mums to nereikia. Aš nesuprantu, kodėl valdantieji pakeitė plokštelę? Jie gi visą laiką kalbėjo apie tai, kad testavimas yra šventas reikalas“, – pastebėjo A. Sysas.

Aš nesuprantu, kodėl valdantieji pakeitė plokštelę? Jie gi visą laiką kalbėjo apie tai, kad testavimas yra šventas reikalas.

Prezidentas G. Nausėda trečiadienį vetavo įstatymo pataisas, numatančias, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

Šalies vadovas pabrėžė, kad įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus. Jo nuomone, tai reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

logika

logika portretas
jei mano kaimynas, pvz., žiemą užsimanys lakstyti basas, tai nei aš jam batus pirksiu, nei gydymą apmokėsi. Jeigu yra kol kas vienintelė priemonė apsisaugoti nuo viruso - skiepas, o kaimynas nesiskiepija, tai kodėl aš turiu kad ir menką dalelę mokesčių atiduoti jo ambicijoms apmokėti per atseit, nemokamą testavimą?

Klpd.

Klpd. portretas
Taip, ''mafija veikia":D) Ką tik seimo posėdyje buvo atmestas V.Ąžuolo LR piliečių energetinio skurdo mažinimo įstatymo projektas. Starkevičius nemokšiškai vyniodamas į vatą visus stengėsi užmigdyti kad nieko čia tokio, o Kreivys net nukaitęs įrodinėjo kad čia taip privaloma prieš ES'ą ir kad toks rinkos ,,liberalizavimas" yra vienintelė išeitis Lietuvai:D) Kas yra, švelniai tariant, netiesa :D) Skardžius, Gražulis, Mažeika stengėsi paaiškinti kad griežtas gyventojų prievartavimas rinktis tiekėją ir strateginės srities atidavimas privačioms, galimai kartelio apjungtoms įmonėms, yra žalingas eiliniams Lietuvos piliečiams.Veltui. Priėmė kažkur 20 balsų persvara... iš ko galima spręsti, kad vėl, kaip įprasta konslibams, dabartinė valdančioji dauguma eina prieš Tautos gerovę..

Ir ką ?

Ir ką ?  portretas
Jei atmes " VETO " , tai gal prezidentas gali pareikšti nepasitikėjimą seimo dauguma ir paleisti pasiskiepyti " proto vakcina " ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių