Svarstoma, ar steigti dar vieno kultūros viceministro pareigybę

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje svarstys, ar steigti dar vieno kultūros viceministro pareigybę.

Šį siūlymą Vyriausybei pateikė Kultūros ministerija, kurioje šiuo metu dirba trys viceministrai.

Pasak ministerijos, dar vienas viceministras būtų atsakingas už tautinių mažumų politikos koordinavimą, etninę kultūrą ir nematerialųjį paveldą.

Ministerija anksčiau BNS buvo nurodžiusi, kad viceministrų skaičių didinti siūloma norint efektyviau formuoti valstybės politiką minimose veiklos srityse.

Naujasis ketvirtasis viceministras taip pat būtų atsakingas už bendradarbiavimą su savivaldybėmis, kultūros centrų veiklos stiprinimą, bazinio kultūros paslaugų paketo sukūrimo ir įgyvendinimo koordinavimą, teisinį reguliavimą, susijusį su istorinio atminimo įamžinimu.

Vyriausybei pateiktoje pažymoje teigiama, kad sukūrus papildomą viceministro pareigybę, papildomų lėšų iš valstybės biudžeto neprireiks, nes alga viceministrui būtų mokama iš ministerijai numatyto darbo užmokesčio fondo.

Šiuo metu ministro Mindaugo Kvietkausko vadovaujamoje ministerijoje dirba trys viceministrės.

Gintautė Žemaitytė atsakinga už profesionalųjį meną, kultūros sklaidą užsienyje ir tarptautinį bendradarbiavimą, taip pat ir už būsimo viceministro sritis – mėgėjų meninę veiklą (išskyrus etninę kultūrą) bei tautines mažumas. 

Ingrida Veliutė atsakinga už kultūros paveldą, archyvus, muziejus, bibliotekas, taip pat ir etninę kultūrą, Reginai Jaskelevičienei priskirtos Vyriausybės programos įgyvendinimo, kultūros investicijų, autorių teisių, visuomenės informavimo ir kitos sritys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
ŠTAI KARBAUSKIO SPECIALISTŲ VYRIAUSYBĖ , NE SPECIALISTŲ , O ČEBATŲ AULŲ ŠAIKA , IR DAR SU SŪRELIO KVAPU .

Čiubaka

Čiubaka portretas
Naujasis ketvirtasis viceministras taip pat būtų atsakingas už bendradarbiavimą su savivaldybėmis, kultūros centrų v... bla bla bla, kavutės gėrimo klausimais. _odžiu laisvo oro direktorius

OLE

OLE portretas
O gal užtektų vieno, bet dirbančio viceministro?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių