Sustabdyta N. Puteikio narystė partijoje: piktinasi autoritariniu vadovavimu

Lietuvos centro partijos (LCP) valdyba dėl nuolatinių melagingų pranešimų žiniasklaidoje, kitų partijos narių įžeidinėjimo ir viešo žeminimo sustabdė Lietuvos centro partijos nario Naglio Puteiko narystę partijoje ir kreipėsi į Etikos komisiją.

Sprendimas sustabdyti N. Puteikio narystę partijoje priimtas reaguojant į jo viešą ir galimai tyčinį Lietuvos centro partijos diskreditavimą, skelbiant neatitinkančius tikrovės faktus, nuolatinį ir tyčinį šmeižtą partijos narių atžvilgiu, kurie nepakluso autoritariniam partijos pirmininko ir jo žmonos Ninos Puteikienės, kuri nėra Lietuvos centro partijos narė, valdymui.

Lietuvos centro partijos valdybos pirmininkas Alvidas Šimkus Eltai teigė, kad sunku taikstytis su autoritariniu N. Puteikio stiliumi.

„Jis užsipuola visus, kas tik bando išreikšti nuomonę, todėl žmonės pradeda bijoti. Tačiau dabar partija gavo dotaciją, ir kai Puteikis turės pinigų, viskas bus kitaip, duos skyriams pinigų ir žmonės gali požiūrį pakeisti“, - sakė A. Šimkus. Jis pabrėžė, kad partijos valdybos sprendimas nekvestionuoja N. Puteikio, kaip LCP pirmininko, pozicijų.

„Mes nekvestionuojame kaip partijos pirmininko veiklos, narystės sustabdymas nereiškia, kad pagal įstatus jis negali veikti toliau, čia jis tik praranda balsavimo teisę, kol jo veikla bus nagrinėjama Etikos komisijoje. Šį šeštadienį bus tarybos posėdis ir tas tarybos posėdis gali atšaukti narystės sustabdymą. Čia toks viešas pasmerkimas, nes dabar kaip jis elgiasi yra neįmanoma“, - sakė A. Šimkus.

Išplatintame LCP pranešime taip pat pabrėžiama, kad teisėtai veikianti Lietuvos centro partijos valdyba skelbia, kad niekada nepriėmė jokių sprendimų dėl Lauros Radzevičiūtės, Lietuvos centro partijos Alytaus skyriaus pirmininkės narystės partijoje sustabdymo ar jos šalinimo iš partijos narių. Todėl partijos valdyba atsiriboja nuo bet kokios Lietuvos centro partijos pirmininko N. Puteikio viešai platinamos neatitinkančios tikrovės informacijos.

Kartu pranešime pabrėžiama, kad 2019 m. balandžio 19 d. partijos valdybos posėdyje buvo aptarta situacija, kad N. Puteikis tyčia ignoruoja partijos narės Rimos Stefani teisėtą prašymą pateikti 2019 m. kovo 12 d. vykusio partijos visuotinio susirinkimo dalyvių sąrašus, protokolo kopiją. Šis dokumentas, vadovaujantis Civilinio kodekso 2.66 str. 3 d. privalėjo per trisdešimt dienų po 2019 m. kovo 12 d. būti pateiktas Juridinių asmenų registrui. Tačiau, kaip įtariama, dėl galimo 2019 m. kovo 12 d. vykusio partijos visuotinio susirinkimo dokumentų klastojimo to N. Puteikis iki šiol nepadarė.

N. Puteikis: sprendimas neteisėtas

Kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis neteisėtu laiko ketvirtadienį paviešintą sprendimą, esą jo vadovaujamos Lietuvos centro partijos (LCP) valdyba sustabdė jo narystę partijoje. Politiko teigimu, jo narystę sustabdė ne teisėta valdyba, o perbėgėliai pas oponuojančias politines jėgas. Jo teigimu, verdiktą deklaravę nariai jau kurį laiką nebepriklauso LCP valdybai. Komentuodamas kilusias aistras partijoje, N. Puteikis į jam reiškiamus priekaištus dėl dokumentų klastojimo ir autoritarinio valdymo atsakė kaltinimais. Pasak jo, audras partijoje kelti pradėjęs „perbėgėlis“ išbraukė trečdalį LCP narių.

„Vadinamajame valdybos posėdyje dalyvavo Laura Radzevičiūtė, dabar dirbanti Puidoko komandoje, ir Alvidas Šimkus, dabar dirbantis Klaipėdos mero Grubliausko komandoje, - tai yra du perbėgėliai. Iš viso dalyvavo trys asmenys. Radzevičiūtė valdybos narė nėra nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio, o Šimkus valdybos narys nebėra nuo šių metų kovo mėnesio“, - Eltai komentavo N. Puteikis.

„Stebiuosi, kad šie žmonės neapsišaukė Lietuvos karaliais ir karalienėmis“, - ironizavo LCP pirmininkas.

Kartu N. Puteikis atmetė ketvirtadienį A. Šimkaus pareikštus kaltinimus dėl dokumentų klastojimo. Pasak jo, tokiems kaltinimams tiesiog nėra pagrindo.

„Tai būtų tas pats, jei šiandien atėjęs į posėdį Seimo pirmininko vietoje rasčiau Loretą Graužinienę, kuri sakytų - gerbiami Seimo nariai, mes tęsiame 2016 m. Seimo veiklą ir prašome jus palikti salę. Kaip suaugę žmonės rimtais veidais gali skelbti apie valdybos posėdį, jei jie nebėra valdybos nariai“, - sakė N. Puteikis ir pabrėžė, kad šiuo metu partijos valdybą sudaro visai kiti nariai.

Galiausiai N. Puteikis pažėrė priekaištų A. Šimkui. Šis, pasak jo, neteisėtai išbraukė kone trečdalį LCP narių.

„Šimkus po atleidimo iš Teisingumo ministerijos duomenų bazės, naudodamasis jo turima prieiga, išbraukė trečdalį - apie tūkstantį - Centro partijos narių, išmesdamas ir savo pakviestus į partiją narius, ir žmones, kurie siuntė jam narystės anketas ir protokolus“, - apibendrino politikas. N. Puteikis sakėsi, kad apie tai iš Teisingumo ministerijos sužinojo trečiadienį ir šiuo metu svarsto, kokių veiksmų prieš A. Šimkų imsis.

Įtaria, kad norima perimti partiją

Lietuvos centro partijos (LCP) pirmininkas Naglis Puteikis, reaguodamas į informaciją, kad iš partijos buvo pašalinti per 1000 narių, teigia, kad tokiu būdu buvęs valdybos pirmininkas Alvidas Šimkus siekia perimti partiją. Pats A. Šimkus tikina, kad nebuvo rasta išmestų žmonių stojimo į partiją anketų. Anot N. Puteikio, dėl susidariusios situacijos bus kreipiamasi į Teisingumo ministeriją (TM), kodėl ši leido nušalintam A. Šimkui taip ilgai disponuoti duomenimis.

Teisingumo ministerija Eltai patvirtino, kad iki šiol nėra gavusi dokumentų iš Centro partijos dėl valdybos pasikeitimo.

Kaip teigia N. Puteikis, be partijos žinios į Vytauto Grubliausko frakciją Klaipėdos miesto taryboje perėjęs A. Šimkus, pašalindamas trečdalį partijos narių, siekia ją pasisavinti.

„A. Šimkus, pažeisdamas partijos įstatus (...), bando ją užgrobti: klastoja dokumentus, išmetė per kelias dienas 1100 narių. Šalina jam nepalankius partijos narius tam, kad galėtų perimti partiją“, - teigia jis.

Tuo metu A. Šimkus tikina, kad išmetė tik tuos žmones, kuriuos, nepateikęs stojimo anketų į partiją, įtraukti rekomendavo N. Puteikis. Pasak A. Šimkaus, dalis tų žmonių galimai priklausė buvusiai N. Puteikio partijai - „Neapmokestinamų pajamų dydis“ (NPD).

„N. Puteikis pateikė sąrašą narių, kuriuos rekomendavo įkelti kaip partijos narius - įkėliau. Tačiau prasidėjo kalba, kad kai kurie įtraukti neteisėtai - todėl laukiau, kur yra anketos? Anketų nebuvo, ir manau, kad jie iš tikrųjų gali būti neteisėtai (įtraukti. - ELTA). Manau, kad N. Puteikis panaudojo tuos sąrašus, kuriuos buvo turėjęs NPD steigimui. Kad nekiltų klausimų - pašalinau. O jei yra teisėtai įtraukti, jie gali grįžti atgal. Bet anketų nebuvo“, - teigė jis.

Neaiškumų yra ne tik dėl išmestų narių, tačiau ir dėl oficialaus tinklalapio - ketvirtadienį jis nebeveikia. Pasak N. Puteikio, kodėl neveikia, reikėtų klausti buvusio valdybos pirmininko A. Šimkaus - jis esą tebevaldo slaptažodžius, svetainės kūrėjai neva nieko negali padaryti. Pats Klaipėdos miesto tarybos narys sako, kad tai tik dar vienas N. Puteikio melas - pirmininkas tinklalapį perėmė dar nuo trečiadienio.

Susidariusią situaciją N. Puteikis planuoja išspręsti per partijos posėdį jau šį šeštadienį - pašalinti iš partijos A. Šimkų. Anot N. Puteikio, pagal partijos įstatus, norint pašalinti narį, pirmiausia šį klausimą turi svarstyti etikos komisija. Tačiau vėliau pirmininkas patikslino, kad to padaryti nebus galima, nes „A. Šimkus išmetė etikos komisijos narius iš partijos“. Referuodamas į tai A. Šimkus Eltai atsakė: „kaip suardyta etikos komisija gali priimti sprendimus?“

LCP pirmininkas taip pat sako, kad kreipsis į Teisingumo ministeriją ir Generalinę prokuratūrą siekdamas išaiškinti, „kodėl taip ilgai buvo leista valdybos pirmininkui daryti įtaką, kokiu būdu jis galėjo išbraukti žmones be jokio pagrindo.“ Tiesa, Teisingumo ministerijos atstovė Žana Jerochovienė Eltai teigė, kad pati Centro partija nėra pateikusi dokumentų, patvirtinančių pasikeitusią valdybos sudėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad ir tas Puteikis teismų mafijai parsidavęs.

Anonimas

Anonimas portretas
Be Puteikio nematau už ką balsuoti prezidento rinkimuose. Visi kiti- viso labo tik Amerikos tarnai ir ES padlaižiai.

nuomonė

nuomonė portretas
Gerb. Puteikis visuomet būna paprastų žmonių pusėje. Kažkam tai rakštis vienoje vietoje. Kelia audras stiklinėje, vardan partijų - tikrai ne žmonių naudai. Nešvarios sąžinės veikėjai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių