Su Liberalų sąjūdžiu į Seimą kandidatuos buvęs VSD pareigūnas T. Gailius

Liberalų sąjūdžio valdybos patvirtintame Seimo rinkimų vienmandatininkų sąraše – buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnas Tomas Gailius.

Kaip penktadienį pranešė valdančiajai koalicijai priklausantis Liberalų sąjūdis, T. Gailius su šia politine jėga kandidatuos Vilniaus Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen BNS nurodė susisiekusi su T. Gailiumi praėjus kelioms savaitėms po paskutinio parlamento balsavimo dėl VSD pranešėjo laikinosios komisijos išvadų ir pasiūliusi aptarti galimybes dalyvauti rinkimuose su liberalais.

„Pirmojo pokalbio metu pamatėme, kad turime panašų požiūrį į daugelį procesų tiek saugumo, tiek pareigūnų gerovės, teisėsaugos srityse. Ir pats T. Gailius pasakė, kad po Seimo balsavimo svarstė galimybę pasukti į politiką, tai šitoje vietoje mūsų lūkesčiai sutapo“, – teigė politikė.

„Sąraše mes jam neskiriame numerio, kadangi mūsų bendruomenė partijos jau reitingavo sąrašą, o T. Gailius eina vienmandatėje“, – pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdžio valdyba penktadienį patvirtino ir keturis kitus naujus vienmandatininkus.

Druskininkų savivaldybės tarybos narys, gydytojas Gerardas Sokolovas kandidatuos Druskininkų ir Lazdijų Jotvingių apygardoje, švietimo ekspertas Karolis Kniežauskas – Mažeikių apygardoje, Jonavos liberalų sąjūdžio skyriaus pirmininkė Jurgita Pašvenskė – Jonavos apygardoje, verslininkė Irma Norbutaitė – Marijampolės apygardoje.

Šis sąrašas dar gali būti koreguojamas iki liepos 18-19 dienomis vyksiančios Liberalų sąjūdžio tarybos, kurioje bus patvirtinti galutiniai kandidatai.

Mažeikių vienmandatėje apygardoje kandidatuojantį 25-erių K. Kniežauską Liberalų sąjūdžio lyderė įvardijo esant labai geru švietimo srities žinovu, tai bus jauniausias partijos vienmandatininkas.

„G. Sokolovas (...) taip pat prisijungė prie mūsų komandos, yra, beje, metęs iššūkį merui Malinauskui praeityje ir visai neblogai pasirodęs toje tikrai sudėtingoje savivaldybėje“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„J. Pašvenskė Jonavos vienmandatėje tai mūsų partietė, ją patvirtinome šiandien taip pat kaip kandidatę. Ir I. Norbutaitė kandidatuos Marijampolėje, (...) ji prisijungė prie komandos kol kas kaip nepartietė“, – pridūrė ji.

Reitinguodami daugiamandatės apygardos kandidatų į Seimą sąrašą, liberalai daugiausiai palaikymo išreiškė parlamentarui, buvusiam sportininkui Virgilijui Aleknai.

Į penketuką taip pat pateko Seimo nariai Eugenijus Gentvilas, Edita Rudelienė, Andrius Bagdonas.

Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąrašą ves V. Čmilytė-Nielsen, ji pagal partijos įstatus nebuvo reitinguojama.

T. Gailius 2019 metais kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą dėl, kaip įtarė, neteisėtų savo vadovų veiksmų tikrinant į prezidentus kandidatavusio Gitano Nausėdos aplinką.

Vėliau T. Gailius išėjo iš darbo VSD, nors jam buvo suteiktas pranešėjo statusas.

Žvalgybos ir prezidento kritikai sako, jog T. Gailius buvo priverstas pasitraukti, nes jo kaip pranešėjo teisės nebuvo tinkamai užtikrintos.

VSD vadovybė teigia, kad departamentas savo veikloje laikėsi įstatymų, o G. Nausėda kategoriškai neigia prašęs departamento vadovų tikrinti jo komandą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Tegul jis gydosi ,ligonis yra ,koks dar Seimas gali būti .Kas už ji balsuoti gali,jis savo subinės nepaneša.

.

. portretas
aisku, jeigu i pensija isejo, tai nieko cia blogo, tik kam tas pensininkas valdzioj

.

. portretas
buves, tai gerai ar blogai tarp pareigunu? nes tarp bachuru buves bachuras, tai nieko gero
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių