Siūlo naują seniūnų rinkimų tvarką: kas būtų kitaip?

Siūloma savivaldybės tarybai suteikti teisę priimti sprendimą dėl tiesioginių seniūnų rinkimų.

Seimo narys Algis Strelčiūnas registravo tai numatančią Vietos savivaldos įstatymo pataisą.

Pasak jo, tiesioginiai seniūnų rinkimai būtų organizuojami dviem etapais. Pirmojo etapo metu pretendentai dalyvautų centralizuotame konkurse, kuriame būtų atrenkami du geriausiai įvertinti kandidatai į seniūnus. Antrojo etapo metu gyventojai tiesiogiai balsuotų už vieną iš dviejų atrinktų kandidatų. Seniūnai būtų renkami savivaldybės administracijos direktoriaus nustatyta tvarka gyventojams balsuojant raštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Išrinktu seniūnu būtų laikomas daugiausia balsų gavęs kandidatas.

„Įstatymo projektu siekiama padidinti seniūno veiklos efektyvumą, įtraukti gyventojus į vietos reikalų tvarkymą ir padidinti seniūnijos priimtų sprendimų įgyvendinimo kontrolę. Suteikus teisę savivaldybės tarybai priimti sprendimą dėl tiesioginių seniūnų rinkimų būtų stiprinamos bendruomenės visoje Lietuvoje ir kovojama su vietinės valdžios neveiksnumu. Šiuo atveju savivaldybės administracijos direktorius organizuotų tiesioginius seniūnų rinkimus, gavęs savivaldybės tarybos sprendimą“, – teigė A. Strelčiūnas.

Šiuo metu galiojančiame Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad į seniūno pareigas gali būti priimama tik konkurso būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jedinskì

Jedinskì portretas
Tiesioginiai seniūnų rinkimai nieko nepadės. Nes Lietuvoje yra tik 1 lygio savivaldybės, kai visame pasaulyje yra 2 lygių. Mums žūtbūt reikia vietoje seniūnijų įkurti mažas savivaldybės,kad patys žmonės spręstų savo vietos politika tai yra visuose vakaruose. Bet kadangi Lietuviai didžiausi kaimiečiai, atsilikėliai, to pas mus nėra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių