Šiaulių taryba patvirtino vicemerą, dvi politinės jėgos pranešė apie darbą opozicijoje

Antradienį pirmajame naujai išrinktos Šaulių miesto savivaldybės tarybos posėdyje patvirtinta vicemero Justino Švėgdžos kandidatūra, komitetų sudėtis, dviejų politinių jėgų atstovai paskelbė dirbsiantys opozicijoje.

„Sveikinu naują kadenciją susirinkus į pirmą tarybos posėdį“, – antradienį sakė trečiai kadencijai išrinktas Šiaulių meras Artūras Visockas, kuriam posėdžio metu buvo įteiktos mero regalijos.

Taryba pirmajame posėdyje 23 nariams balsuojant už ir keturiems susilaikius pritarė A. Visocko pasiūlyto vicemero Justino Švėgždos kandidatūrai. Praėjusioje kadencijoje 26-erių netrukus sulauksiantis politikas dirbo mero patarėju. Jo biografijoje nurodoma, kad 2021 metais vyras baigė vystymosi valdymo studijas Adgerio universitete Norvegijoje. Kokią sritį J. Švėgžda kaip vicemeras kuruos kol kas nenustatyta, tai bus patvirtinta atskiru mero potvarkiu.

A. Visocko komitetas „Dirbame miestui“ Šiaulių miesto taryboje pelnė 18 vietų ir turi absoliučią daugumą taryboje.

Poros politinių jėgų atstovai antradienį pranešė ketinantys dirbti opozicijoje. Apie tai pagarsino du „Šiaulių labui“ atstovai bei du Lietuvos socialdemokratų partijos politikai. Kitos politinės jėgos nepranešė, ar rinksis darbą su mero komitetu, ar opoziciją.

„Kol kas nemanau, kad reikėtų kalbėti apie opoziciją, nes dar nėra pasiskelbusi jokia pozicija. Nėra prasmės skelbtis opozicija, jei nėra koalicijos“, – teigė A. Visockas.

Kol kas nemanau, kad reikėtų kalbėti apie opoziciją, nes dar nėra pasiskelbusi jokia pozicija. Nėra prasmės skelbtis opozicija, jei nėra koalicijos.

Keturias vietas taryboje pelniusi Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pranešė iš savo narių formuojantys frakciją. Kitos partijos ir komitetai frakcijų nesuformavo, nes jie turi mažiau nei keturis politikus – mažiausiai tiek jų, pagal naująjį reglamentavimą, norint sukurti frakciją turi būti 27-31 narių turinčiose savivaldybėse.

Įsigaliojus Vietos savivaldos įstatymo pokyčiams, antradienį taryba patvirtino tris tarybos narius, kurie turėtų teisę pirmininkauti posėdžiui merui nesant. Tokia teisė deleguota „Dirbame miestui“ atstovams Simonai Potelienei, Vytautui Juškui ir Gintautui Sitnikui.

Meras A. Visockas pabrėžė, kad pavaduodamas merą posėdžiui pirmininkausiantis tarybos narys neturės teisės balsuoti.

„Šioje vietoje matosi loginės šio įstatymo klaidos“, – sakė meras.

Iš 31 tarybos nario pirmajame posėdyje dalyvavo ir prisiekė 29 tarybos nariai.

Taryboje be mero komiteto „Dirbame miestui“ ir konservatorių, tris narius turi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po du – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Lietuvos socialdemokratų partija ir komitetas „Šiaulių labui“.

Naujai išrinkta Šiaulių miesto taryba į kitą posėdį rinksis gegužės 4 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių