Šiaulių meras apie teisėsaugos įtarimus: vėjų vėjai

Teisėsaugos įtarimų dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi antradienį sulaukęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas teigia viską daręs viešojo intereso naudai.

„Šiandien man pareikšti įtarimai. Vėjų vėjai. Gaila, jog iš nepatirties pasirašiau, kad negaliu atskleisti informacijos. Teks gintis. Reikės kantrybės. Tai tiek. Duodu 100 proc., jog viskas yra daroma viešojo intereso naudai“, – antradienio vakarą jis paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad A. Visockui pateikti įtarimai anksčiau pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidraus viešojo pirkimo. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Tyrimo duomenimis, A. Visockas įtariamas daręs neteisėtą įtaką Šiaulių miesto savivaldybės administracijai bei šios savivaldybės valdomos įmonės direktoriui ir nuolatinei viešųjų pirkimų komisijai, siekiant imituoti teisėtą bei skaidrią viešųjų pirkimų procedūrą ir sudaryti išskirtines sąlygas vienai privačiai bendrovei laimėti gatvių apšvietimo įrengimo viešąjį pirkimą.

Birželį šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukurstymo piktnaudžiauti buvo pateikti dviem asmenims – bendrovės „Etenders Baltija“ direktoriui ir viešojo pirkimų komisijos nariui Ryčiui Maliukevičiui bei viešąjį pirkimą laimėjusios įmonės akcininkui.

Įtariama, kad neteisėtais veiksmais galėjo būti sudaromos sąlygos įmonei laimėti apie 1,7 mln. eurų vertės viešąjį pirkimą, finansuojamą ES lėšomis.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos ir Šiaulių valdybos ikiteisminio tyrimo pareigūnai. Tyrimui vadovauja Europos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš irgi manau, kad meras dirba gerai

Aš irgi manau, kad meras dirba gerai portretas
Iš Mero darbotvarkės - 2022 m. gruodžio 7 d., trečiadienis . 17:30 - 19:00 Trečioji paskaitų ciklo „Meno visuomenė VIII“ paskaita „Totali Trečiojo Reicho estetika“ Šiaulių Dailės galerijoje.

Manau

Manau portretas
Tikėtina meras dirba gerai ir nori su juo susidoroti. Šiauliečiai turi gerai pasidomėti, pagalvoti ar jiems norėtųsi mero iš laisvės partijos, konservatoriai, ar liberalai. Sprendimai Šiauliuose būtų priimami "partijai paliepus". Dabar turit tikrai laisvą merą, tik deja neturintiį partinio stogo...

Anonimas

Anonimas portretas
Kur pazvelgsi visur vagys,pinigai,pinigai ,vagiu- era,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių