Seimo vadovybė svarsto į parlamentą įsileisti lankytojus tik su galimybių pasu

Šalyje vėl blogėjant epidemiologinei situacijai Seimo vadovybė svarsto, kokių priemonių reikės imtis prasidėjus rudens sesijai.

Ketinama aiškintis, kiek parlamentarų turi imunitetą, galvojama į Seimo rūmus įsileisti tik lankytojus su galimybių pasais.

Apie tai po Seimo valdybos posėdžio trečiadienį žurnalistams pranešė parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Dabar rinksime informaciją apie tai, kiek Seimo narių turi imunitetą – yra pasiskiepiję, persirgę, tai yra pasirengę kontaktiniam darbui rudens sesiją“, – sakė ji.

„Taip pat reikės svarstyti, kaip ne tik paraginti tuos Seimo narius, kurie dėl vienos ar kitos priežasties nesiskiepija, tą padaryti, bet ir svarstysime, ar bus ribojimai įeiti į Seimo rūmus tiems, kurie neturi galimybių paso ir panašias priemones“, – teigė Seimo vadovė.

Pasak jos, Seimas savo priemones taikys atsižvelgdamas ir į Vyriausybės priimamus sprendimus.

„Mano supratimu, Seimas taip pat turėtų šiuo atveju ne eiti paskui, o kaip tik rodyti pavyzdį, kaip turėtų institucijos, kuriose kontaktai neišvengiami, dirbti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji pabrėžė, kad nesiskiepydami nuo COVID-19 Seimo nariai neturėtų vadovautis noriu-nenoriu ar kokiais nors kaprizais, o privalo galvoti ir apie kolegų saugumą.

„Čia, sakyčiau, noras-nenoras ar kokie nors kaprizai turėtų būti antraeiliai. Labai svarbu, kad Seimo nariai turi atsakomybę prieš kolegas, tarp kurių yra ir garbaus amžiaus, ir įvairiomis gretutinėmis ligomis sergančių žmonių, ir pagaliau lankančių garbaus amžiaus giminaičius“, – kalbėjo parlamento pirmininkė.

„Turime suprasti, kad tuo metu, kai Seimas dirbs kontaktiniu būdu, turime užtikrinti saugias darbo sąlygas. Svarstysime, kaip tą užtikrinti“, – tvirtino ji.

„Žinoma, būtų paprasčiau, jei visi Seimo nariai pasiskiepytų ir galėtume saugiai rinktis Seimo salėje“, – pridūrė ji.

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 503 nauji koronaviruso atvejai, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas. 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 146,3 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 3 procentų.

Seimas rudens sesiją pradės rugsėjo 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiog

tiesiog portretas
liūdna, kai prezidentas visgi bestuburis...

Klpd.

Klpd. portretas
Man tai juokinga kai tokie pinigai išmesti kažkokiam pasui. Taigi užtektų parodyt skiepijimosi kortelę. Ten viskas yra. Ką padarysi, mūsų šalis yra "klestinti, turtinga", neturi kur pinigų dėt, tai ir mėto tokiems pertekliniams dalykams:D)

Kaunas

Kaunas portretas
Skiepai, migrantai ir lietuvos liks 0. Atstatydinti visus melagius ir bailius, palikti seime tik norincius normaliai dirbti.. Gana su mumis eksperimentuoti! Skiepyti dazniau serga, nei susilaikia nuo ju..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių