Seimo vadovė: iš pradžių būtina susitvarkyti su pandemija, po to imtis reformų

  • Teksto dydis:

Lietuva pirmiausia turi susitvarkyti su pandemija ir po to imtis reformų, kurias žadėjo per rinkimus, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Trečiadienį pradėdama Seimo pavasario sesiją parlamento vadovė tiek Seimo narių, tiek visos visuomenės prašė susiklausymo, geranoriškumo ir kantrybės.

„Kantrybė svarbi ir kitu aspektu, tiesiogiai susijusiu su Seimo darbu. Kiekviena politinė jėga ėjo į rinkimus su savo programa, kurioje buvo žadama įgyvendinti tam tikrus dalykus. Natūralu, kad politikai siekia, kuo greičiau pradėti vykdyti savo įsipareigojimus. Tačiau šiandienos situacijoje, manau, reikia griežtai ir kantriai laikytis eiliškumo“, – teigė ji.

„Iš pradžių būtina susitvarkyti su pandemija ir jos padariniais, o tik tada imtis reformų. Mums nereikalingos papildomos įtampos, kurios dar labiau apsunkins kovą su pandemija“, – sakė Seimo pirmininkė.

Iš pradžių būtina susitvarkyti su pandemija ir jos padariniais, o tik tada imtis reformų. Mums nereikalingos papildomos įtampos, kurios dar labiau apsunkins kovą su pandemija.

Anot jos, koronaviruso situacija šalyje dar išlieka sudėtinga: ir dėl pačios pandemijos, ir dėl jos poveikio skirtingoms gyvenimo sritims – ekonomikai, verslui, švietimui, taip pat ir psichologiniam visuomenės klimatui.

Kita vertus, pasak V. Čmilytės-Nielsen, skaičiai rodo, kad pandemija palengva traukiasi, tačiau norint ją įveikti reikia kantrybės.

Kalbėdama apie Seimo darbą ji akcentavo, kad bus orientuojamasi į įstatymų kokybę.

„Mūsų tikslas – ne ambicingos deklaracijos ir keliaaukščiai pažadai „čia ir dabar sukurti rojų žemėje“, o išdiskutuoti sprendimai aiškiai apibrėžiant tikslus, racionaliai formuluojant uždavinius, pasirenkant tinkamas priemones. Tai ir bus pagrindinis šios Seimo sesijos, ateinančių ketverių mėnesių uždavinys“, – sakė ji.

„Evoliucinė, o ne revoliucinė teisėkūra“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji vylėsi, kad nauja parlamento tradicija taps sumanymas pirmąjį sesijos posėdį suteikti galimybę kiekvienai opozicinei frakcijai pristatyti po savo projektą.

Apžvelgdama per pavasario sesiją planuojamus svarstyti projektus parlamento vadovė minėjo dėmesį žmogaus teisėms, tautinėms mažumoms, apsaugai nuo smurto artimoje aplinkoje.

V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad bus svarstomi partnerystės užtikrinimo, asmenvardžių rašybos, paslaugų neįgaliesiems sistemos plėtros, amžiaus cenzo mažinimo kandidatuojant į Seimą projektai.

„Dėl visų šių iniciatyvų sieksime kuo platesnio palaikymo“, – tvirtino ji.

Parlamentas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
is kom kad daugumai socvalkatu nepatinka /runkeliu/ kom tai balsuoja pries tai tik parodo atbukusi siu zmogenu logikos ir mastymo nebuvima kur arogancija su nevertiskumu susipyne tarpusavy ir joks psichlogas sio dnr nepakeis?...

o

o portretas
zydai pasirodo drasus ir be kleveckos taip gintarelis pareiskes kad mus valdo idijotai ir sutinku bet /gerosvalios/ merga betkuri paduotu i teisma bet kadangi jis nepriklauso gojams /idijotams/ tai nieko ir nebijo ?...

Prieštarauja sau

Prieštarauja sau portretas
"Iš pradžių būtina susitvarkyti su pandemija ir jos padariniais, o tik tada imtis reformų." Bet, matyt, kažkam subinės dega, kad jau reikia skubėti svarstyti partnerystės įstatymą. Daug kūltūringų žmonių laimingai gyvena be jo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių