Seimo pirmininkas: bandymai abejoti KT darbu diskredituoja sistemą

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio teigimu, valdantiesiems nepavyks subrandinti konstitucinės krizės abejojant Konstitucinio Teismo (KT) savarankiškumu ir teismo pirmininko Dainiaus Žalimo prasitęsusio darbo teisėtumu.

Pasak V. Pranckiečio, visiems aišku, kodėl D. Žalimas tęsia darbą, o tokie valdančiųjų pareiškimai tiesiog diskredituoja sistemą.

„Manau, kad, norintiems subrandinti ją (konstitucinę krizę – ELTA), nepavyks to padaryti. Mūsų teisinė sistema yra gana stabili ir užtikrinta Konstitucijos. (...) Nereikia galvoti, kad imsime keisti sistemą. Sistema veikia, užtikrintai dirba ir mes vis tiek turėtume priimti tuos sprendimus, išrinkti naujus teisėjus. Kai nauji teisėjai neišrenkami, esami tęsia darbus“, – paaiškino V. Pranckietis. Anot jo, bandymai kurti konstitucinę krizę ir asmeninį įvaizdį sudaro įspūdį „kai prilipusi kerpė prie ąžuolo ima galvoti, kad ji yra ąžuolas“.

V. Pranckiečio tvirtinimu, politikams aišku, kodėl KT pirmininkas tęsia darbą.

„Iš šios padėties jokios išeities nereikia. Visiems yra aišku, neaišku tik dviem žmonėms, kurie kuria tas situacijas ir kurie bando diskredituoti sistemą“, – pridūrė V. Pranckietis.

Kaip ELTA rašė anksčiau, valdantieji antradienį pranešė apie kreipimąsi į šalies vadovą Gitaną Nausėdą, atkreipdami dėmesį, kad, jų nuomone, pasikeitus KT įstatymui, D. Žalimo įgaliojimai „negalėjo būti pratęsti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH, Pranckiuk, sėdi ne savo kėdėje ir už gautas avižas prunkšti bandai: "Pasak V. Pranckiečio, visiems aišku, kodėl D. Žalimas tęsia darbą, o tokie valdančiųjų pareiškimai tiesiog diskredituoja sistemą" - kai sėdi ne savo rogėse, tai ir tavo prunkštimas visai ne į temą. Nes pagal Konstituciją D.Žalimo įgaliojimai JAU pasibaigę, ir dabar jis TIK eilinis pilietis, o eilinio piliečio vadovaujama grupuotė geriausiu atveju vadintina TIK 'darbščių rankų būreliu' (jei jų nepavadint sąmokslininkų grupuote, susibūrusia valdžią uzurpuot). Taip kad - atsiprašyk 'valstiečių', konstitucinę krizę sukėlė TIK apsišaukėlis D.Žalimas, niekaip nenorintis susitaikyti su buvusių įgaliojimų netekimu (beje, lygiai taip pat kaip ir tu pats).

Galiu

Galiu portretas
drasiai pasakyti - as tikrai abejoju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių