Seimo nario V. Ąžuolo kelionę į Egiptą vertins Etikos komisija

Seimo nario Valiaus Ąžuolo kelionės į Egiptą klausimą nagrinės Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Parengti išvadas dėl Seimo nario elgesio ir galimo Statuto pažeidimo paskirtas Darbo partijos frakcijos narys Viktoras Fiodorovas ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščioniš demokratų frakcijos narys Kazys Starkevičius.

Etikos ir procedūrų komisijos narė Rita Tamašunienė posėdžio metu akcentavo, kad būtina geriau reglamentuoti prievolę viešinti Seimo narių keliones sesijų metu.

„Šiuo metu yra nustatyta, kaip prisijungti asmeniškai, identifikuotis, ir dalyvauti realiu laiku posėdžio veikloje. O vieta nėra nurodyta“, – Etikos ir procedūrų komisijoje kalbėjo R. Tamašunienė.

„Statute nėra nurodyta, kad vykstant į trečiąsias šalis, būtina nurodyti kelionę“, – teigė Seimo Mišrios grupės narė.

Tuo tarpu kitas Etikos ir procedūrų komisijos narys K. Starkevičius akcentavo, kad negalima lyginti šio atvejo su Seimo nario Lino Karaliaus apkalta, kai šis be pateisinamos priežasties praleidinėjo Seimo posėdžius. Pasak K. Starkevičiaus šie atvejai nesulyginami, mat V. Ąžuolas neperleido savo balso teisės kitiems Seimo nariams.

„Valstietis“ Seimo pavasario sesijos metu neinformavęs Seimo valdybos, kaip to reikalauja Seimo statutas, viešėjo Egipte ir dėl to susilaukė priekaištų. Todėl Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši išsiaiškintų, ar parlamentaras nepažeidė Seimo statuto.

Pats V. Ąžuolas teigė, kad kelionė buvo netikėta žmonos dovana. Jis taip pat laikosi pozicijos, kad jam adresuoti kaltinimai Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu yra „išpūstas burbulas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaka

Kaka portretas
Jeigu britai šukuotu savo parlamentarus už tokius dalykus, neliktų nei vieno parlamentaro Westminsteryje.

Nabagas

Nabagas portretas
Pailset žmogus norejo ir va kaip gavosi

NULINKO ĄŽUOLĖLIS ....

NULINKO ĄŽUOLĖLIS .... portretas
Kaip koks bijunėlis ....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių