Seimo maršalka: Rusijos karas sutelkė Lenkiją ir Lietuvą dėl pagalbos Ukrainai

Rusijos karas prieš Ukrainą sutelkė Lenkijos ir Lietuvos pastangas visomis išgalėmis remti Ukrainą, sako Vilniuje viešinti Lenkijos Seimo maršalka Elžbieta Witek (Elžbieta Vitek).

„Kilus karui dramatiška situacija Ukrainoje mobilizuoja mus susitelkti pilnai Lenkijos ir Lietuvos bendrais veiksmais reaguoti į šiuos įvykius. Lenkija ir Lietuva laikosi nuostatos, kad Ukrainai reikia padėti, reikia ją remti, dėti visas pastangas, kad Ukraina atsispirtų Rusijos agresijai“, – penktadienį Seime pradedant pavasario sesiją sakė E. Witek.

Lenkijos Seimo maršalka sako kalboje pažymėjo, kad Lenkija, kaip ir Lietuva, laikosi pozicijos, kad rusų karo nusikaltimai turi sulaukti atsako ir kaltieji turi būti nuteisti.

„Mes tos pačios nuomonės dėl Rusijos keliamų grėsmių, kalbame vienu balsu apie tai, kokiu būdu turime remti Ukrainą karinėje, humanitarinėje plotmėje“, – kalbėjo E. Witek.

P. Paleckio/BNS nuotr.

Ji Lietuvą vadino strategine partnere, atkreipė dėmesį į pastaraisiais metais suintensyvėjusius šalių vadovų, ministrų susitikimus, taip pat ragino priimti Tautinių mažumų įstatymą. Jis parengtas, tačiau iki šiol nepriimtas Seime.

E. Witek penktadienį taip pat susitiko su premjere Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Lenkai ir lietuviai labai suprantame ir užjaučiame ukrainiečius jų dabartinėje sunkioje padėtyje ir laikomės tos pačios pozicijos, kad Ukrainai reikia teikti visą įmanomą paramą – tiek karinę, tiek ekonominę, tiek humanitarinę“, – po susitikimo su parlamento vadove surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Witek.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad Lenkija ir Lietuva panašiai mato Europos saugumo ateitį, kuri priklausys nuo to, „kaip ir kada Ukrainai pavyks laimėti“.

„Mūsų šalys ir toliau pasiryžusios Ukrainai teikti politinę, ekonominę, karinę ir humanitarinę paramą tiek, kiek reikės“, – pažymėjo Seimo pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prorusiškiems dundeliams

prorusiškiems dundeliams portretas
rasiejos dundukai pakėlė balsą prieš VISĄ PASAULĮ su tuo savo kruvinuoju fašizmu . Todėl didelio proto nereik,kas iš tos rašos liks finale .

LIETUVA IR LENKIJA

LIETUVA IR LENKIJA portretas
Galėtų didžiuotis, jeigu jas vienytų ne karo kurstymas ir tęsimas Ukrainoje, o taika šiame Europos žemyne. Nėra čia kuo didžiuotis padėdami Amerikos teroristams daryti perversmus ir kurstydami karus svetimuose valstybėse vardan dominavimo šioje planetoje.

o nesutelkė litvinų

o nesutelkė litvinų portretas
Atsiimt lenkijos užgrobtų lietuvos teritorijų? Gerai dar kruvinas banditas sralinas Wilno atkovojo ir labašvancam padovanojo. Bo būtų lietuva tik šuniui išsivoliot.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių