Seimo delegacija vyks į Strasbūre vyksiančią ETPA plenarinę sesiją

Seimo delegacija išvyksta į Strasbūrą dalyvauti balandžio 25−28 dienomis vyksiančioje ETPA plenarinėje sesijoje.

Delegacijoje – parlamentarai Emanuelis Zingeris, Laima Liucija Andrikienė, Arminas Lydeka, Aušrinė Norkienė, Rita Tamašunienė ir Lukas Savickas.

Pagrindinis dėmesys Asamblėjoje bus skiriamas karinės Rusijos agresijos prieš Ukrainą pasekmėms aptarti.

„Po sėkmingo Rusijos pašalinimo iš Europos Tarybos ir mūsų daugybės metų aiškinimo apie Rusijos grėsmes Lietuvos delegacija aktyviai teiks pataisas Vokietijos socialdemokrato Franko Schwabe raportui „Tebesitęsiančios Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą pasekmės: Europos Tarybos vaidmuo ir atsakas“, sieks įvertinti Rusijos sukelto genocido Ukrainoje ir humanitarinės katastrofos padarinius“, – sakė Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjoje (ETPA) pirmininkas E. Zingeris.

Asamblėjos sesijoje bus svarstomos ataskaitos apie Europos Tarybos ir ES strateginės partnerystės stiprinimą, tikros demokratijos Europoje apsaugą ir skatinimą bei kaip tinkamai panaudoti konfiskuotą nusikalstamu būdu įgytą turtą, taip pat kiti klausimai.

Asamblėjoje kalbą sakys Italijos prezidentas Sergio Mattarella, savo 2021 m. metinę veiklos ataskaitą pristatys Europos Tarybos žmogaus teisių komisarė Dunja Mijatovič.


Šiame straipsnyje: ETPAStrasbūrasSeimo delegacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Vyksta abi suinteresuotos šalys, Velnio išpažintojai ir Velnio išpažintojai bailiai. Zingeris slaptas šnipas. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Atstovaujantis kitiems siekiams. Planas sumažinti išdavikų skaičių iki minimumo, pervedant juos į legalų gyvenimą. Tokia firma UAB G3G. Sustiprinti Vilniaus egzistuojančio organo vadovybę kuri turėtų nuolatinį ryšį su užsieniu, iš jų gautų materialinę ir moralinę paramą vedami kovai prieš priešą. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Všį Ernmar Respublika.

Ne nu

Ne nu portretas
kiek šitas gal sėdėt valdžioj? Taigi jau 35 meta kap anas ten styro.Mest lauk dikaduoni

Anonimas

Anonimas portretas
1941 metais, birželio 14 d., Mykolas Zingeris, minėto E.Zingerio tėvas, kartu su kitais okupantais – enkavedistais, aktyviai dalyvavo Alytaus gyventojų naikinimo akcijose, gyventojus – inteligentus (mokytojai, kultūrininkai, teisėjai ir t.t.) pakraunant į geležimi kaustytus mirties traukinio vagonus (žr. "TAUTŲ TĖVO KARALYSTĖJE", Memuarai, sudarė Albinas Masaitis, Kaunas, "Šviesa", 1991).
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių